Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 lt γάλα
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλιτζάνι ρύζι
Μια λωρίδα από τoν φλοιό του λεμονιού
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά (χτυπημένα καλά)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γαρνίρετε: κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Συγκεντρώστε τα συστατικά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λειώνετε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα και την πρέζα του αλατιού και το βράζουμε.
Προσθέστε το ρύζι και την λωρίδα από το φλειό του λεμονιού και βράστε για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να αποφύγετε να κολύσει στον πάτο του δοχείου. Θέλετε το ρύζι να είναι μαλακό
Όταν το ρύζι μαλακώσει, αφαιρέστε την λωρίδα λεμονιού και ρίξτε και ανακατέψτε τη ζάχαρη.
Προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα μέσα στα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε καλά
Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το προηγούμενο μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
Αφαιρέστε την κατσαρόλααπό τη φωτιά, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το να κρυώσει (μπορείτε να το μοιράστε και σε μπολάκια)
Για να το σερβίρετε ρίξτε από πανω κανέλα.
Μπορείτε να το φάτε σε θερμοκραία δωματίου ή κρύο απο το ψυγείο