Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 200 γρ.)
1 κεσεδάκι σπορέλαιο (περίπου 200 ml)
1 αυγό
200 γρ. βιτάμ, λιωμένο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή όσο χρειαστεί)
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
250 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
1 αυγό
Πιπέρι
Λίγο αλάτι (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αυγό και το λιωμένο βιτάμ.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με τα χέρια μου.
Συνεχίζω να προσθέτω αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Προσθέτω λίγο αλάτι.
Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Γέμιση:
Σε ένα μπολ, θρυμματίζω τη φέτα ή την ξινομυζήθρα με ένα πιρούνι.
Προσθέτω το αυγό, το πιπέρι και λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και ανακατεύω καλά.

Συναρμολόγηση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Κόβω τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος του κεσεδιού γιαουρτιού.


Βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου.


Κλείνω το φύλλο, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό πιτάκι.
Τοποθετώ τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνω τα τυροπιτάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρω.

Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά για τη γέμιση, όπως γραβιέρα, κασέρι ή μοτσαρέλα.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα τυροπιτάκια με σουσάμι ή μαυροκούκι πριν τα ψήσετε.
Τα τυροπιτάκια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου