Τυροπιτάκια 

Εκτέλεση

220 γρ αλεύρι 00
25 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
25 γρ ζάχαρη
75 γρ μπραντι ή βερμουτ

Για την κρέμα
150 gr ανθότυρο ή μυζήθρα (καλά στραγγισμένα)
50 γρ ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)

Παρασκευή

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το μπραντυ και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Δουλέψτε το για λίγα λεπτά σε μια σανίδα.
Πλάθετε σε μπάλα, τυλίξτε το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Ετοιμάστε την κρέμα με ανθότυρο ανακατεύοντας το καλά στραγγισμένο ανθότυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε μια πρέζα κανέλα αν σας αρέσει. Δουλέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια λεία κρέμα.

Ανοιξτε τη ζύμη μέχρι να πάρετε ένα πολύ λεπτό, σχεδόν διαφανές φύλλο, ύψους που δεν υπερβαίνει τα 2 χιλιοστά. Κάντε κύκλους με έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής και τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα τυριου στο κέντρο κάθε κύκλου. Βρέξτε ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό ή χτυπημένο ασπράδι αυγού. Στη συνέχεια κλείστε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα και σφραγίστε πολύ καλά τις άκρες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι.

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε ακόμα ζεστό.

Καλή Επιτυχία