Κουλουρακια Αμυγδάλου με κανέλα και τζίντζερ

Τρυφερά, τραγανά, απίστευτα γευστικά μπισκότα τα Κουλουράκια Αμυγδάλου 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια ή καρύδια αντί για αμύγδαλα.
Από την καθορισμένη ποσότητα υλικών παίρνετε περίπου 45 κομμάτια.

Συστατικά

150 γραμμάρια βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλια
3 αυγά
100 γρ. αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
350-400 γρ. αλεύρι

Προετοιμασία

Ρίξτε βραστό νερό σε περίπου 45 αμυγδαλα.
Αφήστε τα για 10 λεπτά (αυτό γίνεται για να ξεφλουδιστούν ευκολότερα, αυτά τα αμυγδαλα χρειάζονται για τη διακόσμηση).
Καθαρίστε τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους.
Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Τρίψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλια.
Προσθέστε τα αυγά. Ανακατέψτε.
Προσθέστε την κανέλα και το τζίντζερ.
Προσθέστε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ζυμώστε τη ζύμη όχι πολύ δυνατά.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
Σχηματίστε τη ζύμη σε μικρά πεπλατυσμενα κουλουρακια.
Τοποθετήστε τα στο ταψί.
Πιέστε ένα αμυγδαλο σε κάθε ένα από αυτά.
Τοποθετήστε τα σε φούρνο θερμαινόμενο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήστε για 20-25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: say7.info

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια με φουντούκια

Υλικά

350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια φουντούκια
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 αυγό

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη ν αφρατέψουν.Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα. Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi. Να είναι ελαφρώς χοντροκομμένα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά .Ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας.Η ζύμη βγαίνει μαλακή.Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια ή αν θέλουμε τα βγάζουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Καλοφάγωτα!!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΠίτα από τριμμένη πατάτα με τυρί και σκόρδο
Επόμενο άρθροΑφράτη Μηλόπιτα με κρέμα