Υλικά
Ζύμη :600-700 γρ αλευρι
300 γρ γάλα
100 γρ βουτυρο
2 αυγα
2 κγ ζαχαρη
1 κγ αλάτι
10 γρ μαγιά ξερή
Γέμιση:
300 γρ φέτα
200γρ ανθότυρο
200γρ κίτρινο τυρί γκούντα ένταμ)
Απο πάνω :
50-100 γρ βουτυρο
Εκτέλεση
Ζύμη :Στο χλιαρό γάλα βαζουμε,ζαχαρη,αλατι,μαγιά
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ζαχαρη -αλατι κ μαγιά βαζουμε αυγο αλεύρι ανακατεύουμε στο τέλια βάζουμε το λιωμένο βούτηρο η ζύμι ειναι μια εμπλαστει κ δεν κολλάει στα χέρια ….Αφήνουμε τη ζύμι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί έπισεις μπορούμε να βάλουμε κ σε φουρνο 40*C για 20-30’… Μέχρι να διπλασιαστεί ζύμη φτιάχνουμε τη γέμιση ….
Γέμιση :Λιώνουμε τη φέτα κ το ανθότυρο με το πιρούνι κ το τυρί απο τριφτη Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζι κ ξεχωρίζουμε σε 6 κομμάτια κ το καθε κομμάτι κανουμε μπαλάκι …….
Οταν είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 μερίδες τη καθε μερίδα ανοίγουμε με την παλαμη μας πίτουλα οχι πολη μεγάλη στη μέση βάζουμε το τυρί κ μαζεύουμε γύρο γύρο τη ζύμη κ γινετε σαν μπάλα μικρή το γυρίζουμε αναποδα βάζουμε λίγο αλευρι και ανοίγουμε
με την παλάμη μας 23εκ .
Βάζουμε το τιγανι στη φωτιά να ζεσταθεί βαζουμε τη πίτα μας στο τηγάνι χαμηλωνουμε τη φωτιά κ τηγανίζουμε χωρις βουτυρο.
Ψήνουμε με κλειστό καπάκι 3-5′ απο καθε μεριά. Κάθε έτοιμη πίτα παίρναμε απο πανω με το βουτηρο κ απο τις δυο μεριές
Αφηνουμε 7-10 κ το κόβουμε η στη μεση η στα 4 κομματια
Η Συνταγή είναι της κας Εύη εύη