Υλικά
250γρ αλεύρι
1/2 φακελάκι μαγιά
1/2 φλ γάλα χλιαρό
2 κσ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
1 αυγό
2 κσ βούτυρο
τυρί γραβιέρα Αμφιλοχίας σε λεπτά μπαστουνάκια ή τριμμένο (ή άλλα τυριά της αρεσκείας μας)
ρίγανη
πιπέρι
λίγο γάλα για άλειμμα (ή ένα αυγό)
Εκτέλεση
Κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Έβαλα τριμμένο τυρί και το το ζύμωσα μέσα.
Βάζω σε ένα ταψάκι λαδόκολλα. Βάζω τη ζύμη και την ανοίγω με τα δάχτυλα να καλύψω όλη την επιφάνεια. Αφήνω 1,5 ώρα να φουσκώσει.
Χαράζω με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθετα και οριζόντια.
αλείφω με γάλα (ή αυγό) και έτριψα και από πάνω λίγο ακόμα τυρί.
Πασπαλίζω αν θέλω με ρίγανη και πιπέρι.
Ψήνω στους 200 C για 25 λεπτά.
(εναλλακτικά μπορούμε να αλείψουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο με σκόρδο!)