Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα φόρμας είναι ιδανική για όσους θέλουν μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για να εντυπωσιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η τυρόπιτα ψήνεται σε φόρμα για κέικ, δίνοντας ένα ωραίο σχήμα και μια αφράτη υφή.

Υλικά:

2 πιπεριές (κόκκινες και πράσινες)
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. ανθότυρο
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
500 γρ. φύλλα κρούστας
4 αυγά
100 γρ. γάλα
100 γρ. λάδι
100 γρ. σόδα

Εκτέλεση:

Προετοιμασία της γέμισης:

Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι, το μπέικινγκ πάουντερ και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συναρμολόγηση της τυρόπιτας:

Λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ 26 εκ.
Απλώστε 2 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα στη βάση της φόρμας.
Ρίξτε 1/3 από το μείγμα με τα τυριά πάνω από τα φύλλα.
Σκεπάστε με 2 ακόμα φύλλα κρούστας τσαλακωμένα.
Επαναλάβετε τη διαδικασία, στρώνοντας φύλλα, γέμιση και φύλλα, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά σας.
Για την τελευταία στρώση, βάλτε 4 φύλλα κρούστας αντί για 2.

Για τον χυλο:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το λάδι μέχρι να αφρατέψουν.
Διαλύστε τη σόδα σε 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό και προσθέστε την στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά.

Ψήσιμο:

Ρίξτε το μείγμα με τα αυγά πάνω από την τυρόπιτα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τρυπήστε το πάνω μέρος της τυρόπιτας με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Ψήστε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Σερβίρισμα:

Αφήστε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.
Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Photo: ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ »» Κατερίνα Φουντούκη Βλάχου 

Προτείνουμε:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι ή ζαμπόν.
Αν θέλετε μια πιο τραγανή τυρόπιτα, μπορείτε να αλείψετε τα φύλλα με λίγο βούτυρο πριν τα βάλετε στη φόρμα.
Αν δεν έχετε χρόνο να ψιλοκόψετε τις πιπεριές, μπορείτε να τις τρίψετε στο χοντρό τρίφτη.
Φροντίστε να τρυπήσετε καλά την τυρόπιτα για να περασει ο χυλος μέσα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

H τυρόπιτα της τεμπέλας θα σας ενθουσιάσει. Είναι τόσο απλή που μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, ακόμα και οι πιο αρχάριοι στην κουζίνα.
Μην αργήσετε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή! Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει η αγαπημένη σας για τυρόπιτα.

Υλικά:

1 πακέτο βούτυρο (200γρ.)
4 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι φαρινα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ.)
500γρ. φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι φαρινα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά στο μείγμα, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να σοτάρετε κρεμμύδι και πιπεριές πριν τα προσθέσετε στο μείγμα.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε την τυρόπιτα με σουσάμι ή τριμμένη φρυγανιά πριν την ψήσετε.
Η τυρόπιτα της τεμπέλας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροBlack Forest μία δροσερη εκδοχή
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια με Κόκκινη Σάλτσα…είναι μία συνταγή που θα φτιάχνετε πάντα