Μακαρόνια με Γαρίδες
Συστατικά
500gr μεσαιες γαρίδες καθαρισμένες
Μακαρόνια 500γρ (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας)
6 – 8 σκελίδες σκόρδου, σύμφωνα με την προσωπική σας γεύση, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
ελαιόλαδο
φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
κόκκινες νιφάδες πιπεριού
αλάτι
βότανα (ρίγανη, δυοσμο κλπ)
Πως θα τα Μαγειρέψετε
1. Βράστε τα ζυμαρικά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, αποθηκεύστε 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών για χρήση αργότερα. Πάντα βάζω λίγο λάδι, αλάτι και φρέσκα βότανα μαζί με τα ζυμαρικά μου όταν το βράζω. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη όταν γίνουν.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, πλύνετε τις γαρίδες.
3. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε γαρίδες.
4. Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνουν λίγο ροζ και να αρχίζουν να κυρτώνουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο.
5. Μαγειρέψτε 5-7 λεπτά, προσθέστε λίγο λάδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και κυρτωμένες.
6. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέστε καρυκεύματα. Προσθέστε αρκετό από το νερό ζυμαρικών που να τα κρατήσατε να μην στεγνώσουν, αλλά και να μην κολυμπήσει σε νερό. Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών αυτό απαιτεί 1/2 το φλιτζάνι ή όλο. Ξεκινήστε με την προσθήκη του 1/4 και μετά δείτε από εκεί και πέρα.
7. Συνεχίστε να ανακατευετε όλα τα συστατικά στο τηγάνι μέχρι να ενσωματωθούν και να ζεσταθούν όλα.
Απολαύστε!
ΠΗΓΗ: homeremediesseasy.com