ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι:
10 αυγά
20 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 φακελάκι μπέικιν
5 βανίλιες
5 κουταλιές σούπας κακάο
15 κουταλιές φαριναπ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι για παντεσπάνι:
2 ποτήρια νερού γάλα
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας Νες καφέ
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ

Τα ετοιμάζω χωρίς να δέσει το σιρόπι απλά να λιώσει η ζάχαρη
Κόβω παντεσπάνι στην μέση το βρέχω και βάζω την μιση κρέμα
Κρέμα:
4 μορφατ βαζακι
Μιάμιση κουπα άχνη
4 αυγά
2 βανίλιες
500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα.

Λιώνετε την σοκολάτα κι αφήνετε λίγο στην άκρη λίγο να μην είναι καυτή. Χτυπώ τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπώ τα μορφατ με την άχνη. Ρίχνω τους κρόκους τις βανίλιες και μετά ένα ένα σοκολάτα και στο τέλος μαρέγκα. Σιρόπι καραμέλας παίρνω του εμπορίου… διακοσμώ όπως θέλω

Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρούλα Κορφιάτη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για τούρτα

 

Προηγούμενο άρθροΤόσο απλό όσο και νόστιμο
Επόμενο άρθροΗ Καλύτερη συνταγή για μανέστρα…με κιμά