Γαριδομακαρανάδα με κοτόπουλο και λουκάνικα

Συστατικά

220 Γαρίδες ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
300 γρ λουκάνικο κομμένο σε φέτες
6 κ.σ. Το βούτυρο μοιράζεται ή 3 κσ λάδι
1 κουταλάκι αλεσμένο θυμάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
450 γρ Λινγκουίνι βρασμενα και στραγγισμένα
⅓ κουπας από το κρατημένο υγρό μαγειρέματος ζυμαρικών
1 κουπα κρεμα γαλακτος
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
2 κουτ.γλ Ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες με 1 κουταλιά μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε το λουκάνικο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάλτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και το κρατημένο υγρό από τα μακαρόνια. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες σε κύβους και το θυμάρι , καθώς και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέστε το κρέας ξανά στο τηγάνι καθώς και τα λιγκουίνι. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο Κέικ…Ιδανικό για πρωινό, ένα απαλό, ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο
Επόμενο άρθροΣαλάτα του καίσαρα…λίγο πειραγμένη