Γεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας

Υλικά

3 μελιτζάνες
3 αυγά
1 καρότο ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια
4 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια
200 γραμμάρια σαλάμι ή λουκάνικο ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά αλεύρι
4-5 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο σε ένα μπολ.
Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε χοντρές στρογγυλές φέτες (πλάτος ενός δακτύλου) και πιέζουμε τη μέση με ένα ποτήρι για να το εξαγάγουμε το μέσα της μελιτζανας και να της δώσουμε το σχήμα ενός δακτυλίου κενού στην μέση.

Τα εσωτερικά της μελιτζάνας που βγάλαμε τα ψιλοκόβουμε και αυτά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα καρότα.
Ρίχνουμε και το σαλάμι στο μπολ με τα καρότα Σπάζουμε 3 αυγά μέσα στο μπολ , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι και ανακατεύουμε.


Λαδώνουμε ένα τηγάνι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες(δαχτυλίδι) στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές, και όταν είναι έτοιμες τις γεμίζουμε με την γέμιση που ετοιμάσαμε

και κλείνουμε το καπάκι από το τηγάνι και το μαγειρεύουμε. Ξεσκεπάζουμε και τις γυρνάμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα.

Μόλις είναι έτοιμες τις αφαιρούμε σε μία χαρτοπετσέτα να φύγει το πολύ λάδι.

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με μελιτζάνες σκεπασμένο με πουρέ | Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά…μπαίνει πάντα στην μέση

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό χοιρινό με καπνιστή πάπρικα και κριθαρακι
Επόμενο άρθροΧειροποίητο Σαραγλί: Μια Γεύση από Παλιά Ελλάδα