Γλυκό κολοκύθα με μέλι και καρύδια

Υλικά

Ένα κιλό κολοκύθα (μόνο την ψυχα αφού
αφαιρώ σπορια ίνες και φλούδα)
1200 ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Άρωμα αμπαροριζα και βανίλια
Χυμό λεμόνι
Ασβεστονερο

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσω την κολοκύθα κόβω κομμάτια η με τα ειδικά εργαλεία αριδα ή μπαλάκια διαλυω δύο κουταλια σούπας ασβεστη σε νερό και βάζω την κολοκύθα για δύο ωρες περίπου μετά ξεπλαινω με πολλά νερά προσεκτικά K βραζω για πέντε λεπτά τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά νερό καθαρό.

Κατόπιν ρίχνω νερό ζάχαρη και δένω το σιρόπι για δεκαπέντε λεπτά ρίχνω και την
κολοκύθα βραζω αλλα 5 λεπτά αφήνω ένα βράδυ κ την επόμενη βραζω πάλι στα τελευταία πέντε λεπτά για ρίχνω χυμό λεμόνι Κ αρωματικά αποστειρωνω βαζα και μαζεύω το γλυκό μου ζεστό στα καυτά βαζα γυρνάω ανάποδα για ένα βράδυ

Καλή επιτυχία!!!!!!

Προηγούμενο άρθροXοιρινά κότσια σε σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΚέικ με ελιές, μπεικον και τυρί