Συστατικά

140 gr σπαγγέτι
7 λωρίδες μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο, Λιωμένο
2 αυγα
1 φλιτζάνι , παρμεζανα τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένου βραστό νερό, προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι να είναι al dente.
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέστε μπέικον και σοτάρετε μέχρι να είναι ωραίο και τραγανό περίπου 4-5 λεπτά.
Μεταφέρετε το μπέικον σε μία χαρτοπετσέτα.
Σε μία κατσαρόλα, ρίξτε τα αυγά αφού τα χτυπήσε πριν. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, και την παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα με το μείγμα αυγών και τυριών σε ένα ελαφρώς θερμαινόμενο μάτι κουζίνας.
Αφήστε το να ζεσταθεί για λίγα λεπτά πριν προσθέσετε ζυμαρικά, χτυπώντας που και που για να αποτρέψετε τα αυγά από το να ψηθούν.
Χρησιμοποιώντας λαβίδες, προσθέτουμε γρήγορα τα μακαρόνια στο μείγμα αυγών και τυριών και ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου η σάλτσα πήξει.
Εάν φαίνεται πολύ ξηρό, προσθέστε 2-3 κουταλίες της σούπας κάθε φορά από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά.
Η σάλτσα πρέπει να γίνει μεταξένια και λεία. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ζεστά ζυμαρικά μόλις τα βγάλετε από την κατσαρόλα που βρασανε.
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε το μπέικον.
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Απολαύστε!

ΠΗΓΗ lavenderandmacarons.com

Προηγούμενο άρθροΚΩΚ Ταψιού !!!!
Επόμενο άρθροΨωμάκι σαν πολυτελείας με σίγουρη επιτυχία.