Δείτε Επίσης: Πατάτες Ογκρατέν | Κοτόπουλο με πατάτες στη σακούλα

Ζουμερές Πατάτες Φούρνου

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες
3 ή περισσότερες πιπεριές κέρατο κόκκινες
3-4 κρεμμύδια
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
4 κ.σ. χυμός λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για πατάτες
125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω σχάρα).

1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε μαζί με την φλούδα κυδωνάτες μέσα στο ταψί.
2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες “μισοφέγγαρο”
3. Ρίχνουμε το λάδι , αλάτι , πιπερι , μουσταρδα , λεμόνι, και ανακατεύουμε καλά.
4. Σκίζουμε τις πιπεριές με το μαχαίρι σε δύο πλευρές και τις σπρώχνουμε ολόκληρες κάτω από τις πατάτες .
5. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
6. Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα  (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες προτιμάμε τις πατάτες μας).

Δείτε Επίσης: Πατάτες Ογκρατέν | Κοτόπουλο με πατάτες στη σακούλα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΈνα εύκολο πρωινό με καθημερινά υλικά….για τις διακοπές σας
Επόμενο άρθροΗ διάσημη Πάστα “Kinder Bueno” χωρίς ψήσιμο