Τρουφάκια λεμονιού

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η ισορροπία των γεύσεων. Το λεμόνι ήταν αρκετά έντονο για να δίνει μια δροσιστική αίσθηση, αλλά όχι τόσο που να σκεπάζει τις υπόλοιπες γεύσεις. Η υφή τους ήταν επίσης τέλεια – μαλακά και αφράτα, χωρίς να είναι κολλώδη.

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα με γέμιση λεμονιού
200γρ κρέμα τυριού
400γρ κουβερτούρα λευκή
Ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση
Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα σε ψιλή σκόνη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη σκόνη μπισκότων με την κρέμα τυριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια στην λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πριν στεγνώσει τελείως η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση.
Αφήνουμε τα τρουφάκια να στεγνώσουν τελείως και τα τοποθετούμε σε χάρτινα φορμάκια.

Συμβουλές:

Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού στο μείγμα με τα μπισκότα και την κρέμα τυριού.
Μπορείτε να γαρνίρετε τα τρουφάκια με τριμμένη καρύδα, φιστίκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Ιωάννα Μπρέλλα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρουφάκια Μανταρίνι

Τρουφάκια Μανταρίνι

H Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας της Anna Sousouri

Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια ή πορτοκαλιών) 1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά 400 γρ. κουβερτούρα 1/2 κ.σ. λάδι

Πως τα φτιάχνουμε

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακριά από ζέστη και υγρασία!

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας

H Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας της Anna Sousouri

Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια ή πορτοκαλιών) 1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά 400 γρ. κουβερτούρα 1/2 κ.σ. λάδι

Πως τα φτιάχνουμε

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακριά από ζέστη και υγρασία!

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας

Προηγούμενο άρθροΜπουρέκι με Πιπεριά: Το Απόλυτο Ορεκτικό
Επόμενο άρθροΚοντοσούβλι προβατίνα