Κέικ ραβέντι

Υλικά

Σχετικά με τη βάση:
80 γραμμάρια τριμμένω απλών μπισκότων (Πτιμπερ)
50 γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα / τα έψησα εκ των προτέρων σε ξηρό τηγάνι /
80 g λιωμένου βουτύρου
2 πρέζες χοντρό θαλασσινό αλάτι

Λευκό στρώμα:
300 g πληρες γιαούρτι
50 γραμμάρια ζάχαρης
Ξύσμα 1 λεμονι και μισό χυμό
2 ½ φύλλα ζελατίνης, προ-εμποτισμένα σε κρύο νερό
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Ραβέντι ή φράουλες:
500 γρ. Ραβέντι ή φράουλες, κομμένα σε κομμάτια / χρησιμοποιούνται μόνο τους μίσχους /
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό
150 g ζάχαρης
1 ½ κσ κορν φλαουρ
2 κρόκους αυγών
40 g βούτυρο
1 ½ φύλλο ζελατίνης, προ-εμποτισμένο σε νερό

Παρασκευή

Για τη βάση, ανακατέψτε τα μπισκότα και τα καρύδια με το βούτυρο και το αλάτι και ρίξτε σε μια αποσπώμενη φόρμα (τσέρκι), καλύπτοντας καλά τον πυθμένα.
Για το λευκό στρώμα, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
Το νερό θερμαίνεται σε ξεχωριστό δοχείο και η ζελατίνη διαλύεται σε αυτό. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας του μείγματος γάλακτος και αναμιγνύεται με την ήδη διαλυμένη ζελατίνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα.
Το μείγμα που λαμβάνεται χύνεται πάνω στη βάση του μπισκότου. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 4 ώρες μέχρι να σφίξει.

Ραβέντι ή Φράουλες
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ραβέντι σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Αφήστε για 30 λεπτά έως ότου απελευθερώσει χυμό. Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό και βράστε, μετά καλύψτε με ένα καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ ραβέντι, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τους κρόκους αυγού και το βούτυρο.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε τη ζελατίνη που στιβετε από το κρύο νερό. Το μείγμα στραγγίζετε, αφήνεται να κρυώσει και χύνεται πάνω από το λευκό στρώμα.
Τα φύλλα μέντας ή βασιλικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση εάν είναι επιθυμητό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!!
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη και πιο ζουμερή κοτόπιτα του καλοκαιριού