Μπουρέκια πιπεριάς

Απίστευτη γεύση!

Αυτό το μπουρέκι με πιπεριά είναι απλά πεντανόστιμο. Η τραγανή κρούστα, η ζουμερή γέμιση πιπεριάς και η μυρωδάτη σάλτσα μπεσαμέλ συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα απίστευτα γευστικό ορεκτικό που θα ενθουσιάσει όλους.

Εύκολο και γρήγορο

Υλικά

Ψητές πιπεριές – 8 τεμ.
Αγελαδινό τυρί – 250 g (θρυμματισμένο).
Αυγά – 3 τεμ.
Αλεύρι (για παναρισμα).
Φρυγανιά (για παναρισμα).
Μαϊντανός – μισό ματσάκι (ψιλοκομμένο).
μυρωδικά της αρεσκειας σας.
Λάδι.

Εκτέλεση:

Ανοίξτε προσεκτικά τις πιπεριές στη μία άκρη με ένα μαχαίρι και αφαιρέστε τους σπόρους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το θρυμματισμένο τυρί, προσθέτουμε ένα αυγό, λίγα μυρωδικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Παίρνουμε μια πιπερια την ανοιγουμε σε φετα και βάζουμε λίγη από τη γέμιση στη μία άκρη της πιπεριάς.
Τυλίξτε την πιπεριά σε ρολό και πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας να κλεισει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες πιπεριές.
Ετοιμάζουμε το πανάρισμα χτυπώντας δύο αυγά σε ένα μπολ. Περναμε τις πιπεριές απο το αλεύρι, αυγά και τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετήστε τις παναρισμένες πιπεριές σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με λίγο λάδι τις πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, με αέρα, στο κάτω μέρος του φούρνου, για 15 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοτυρομπουρέκια..!!

Ζαμπονοτυρομπουρέκια

Ζαμπονοτυρομπουρέκια mε έτοιμο φύλλο κουρού.. μπόλικα τυρακια και κρέμα σιμιγδαλιού..!!

Υλικά

2 φύλλα κουρού
16 φέτες ζαμπόν μπούτι
200γρ. κασέρι
100 γρ. καπνιστή γραβιέρα
400 ml φυτική κρέμα
3 κσ σιμιγδάλι χοντρό
1 κσ φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε την μισή κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μαζι με το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Την υπόλοιπη την βάζουμε στο μουλτι μαζί με το αυγό και το σιμιγδάλι και χτυπάμε καλά. Μόλις πάρει βράση η κρέμα ρίχνουμε το μίγμα του μουλτι χαμηλωνουμε πολύ την φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε το τυρί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα με το τυρί και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε το φύλλο και βάζουμε στη μέση 4 φέτες ζαμπόν, το μισό μίγμα του τυριού και από πάνω άλλες 4 φέτες ζαμπόν. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε το φύλλο σαν φάκελο και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψηνουμε στους 180c στις αντιστάσεις 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα..!!!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαλακά και νόστιμα ψωμάκια με βούτυρο. Αφράτα ψωμάκια!
Επόμενο άρθροΤρουφάκια λεμονιού: Εύκολα και πεντανόστιμα!