Υλικά (για 4 άτομα)

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου

400 γρ. μανιτάρια

400γρ. καλαμπόκι

50 γρ. ζαμπόν (5-6 φέτες)

χυμός από ένα λεμόνι

100 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές λάδι

Άλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το βάζετε στο τηγάνι, όπου έχετε ζεστάνε το λάδι. Το αφήνετε να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το κατεβάζετε από τη φωτιά.

2. Κόβετε τo ζαμπόν σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε και αυτά στο λάδι να σοταριστούν.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και προσθέτετε τοκοτόπουλο

4. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

5. Ρίχνετε στο τηγάνι ένα ποτήρι νερό και το σκεπάζετε. Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

6. Όταν το κατεβάσετε από τη φωτιά, το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ελαφρά.

Σερβίρετε με λαχανικά και πασπαλίζετε με ρίγανη.

Υλικά (για 4 άτομα)

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου

400 γρ. μανιτάρια

400γρ. καλαμπόκι

50 γρ. ζαμπόν (5-6 φέτες)

χυμός από ένα λεμόνι

100 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές λάδι

Άλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το βάζετε στο τηγάνι, όπου έχετε ζεστάνε το λάδι. Το αφήνετε να σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το κατεβάζετε από τη φωτιά.

2. Κόβετε τo ζαμπόν σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε και αυτά στο λάδι να σοταριστούν.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και προσθέτετε τοκοτόπουλο. 

4. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

5. Ρίχνετε στο τηγάνι ένα ποτήρι νερό και το σκεπάζετε. Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

6. Όταν το κατεβάσετε από τη φωτιά, το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ελαφρά.

Σερβίρετε με λαχανικά και πασπαλίζετε με ρίγανη.

Προηγούμενο άρθροΤραγανες κοτομπουκιες στο φουρνο
Επόμενο άρθροΤραγανο Κοτοπουλο Στιφαδο