Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας 

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου βρασμένα με λίγο αλάτι
1 κρεμμύδι σε ροδελες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χρωματιστές πιπεριές 1 κούπα
2 κουταλιες μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα τυρί γκούντα τριμμένο
Αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά κουρκουμά ρίγανη κάρυ
1 κύβος κότας
1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο 500 γρ φύλλα κρούστας

Για τη μετατροπή των φύλλων
Σε μπωλ ρίχνουμε 1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
Μισή κούπα νερό
2 αυγά
3 κουταλιες αλεύρι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα σωταρουμε κρεμμύδι και σκόρδο με το λάδι προσθέτουμε και τα λαχανικά μυρωδικά και αφήνουμε να πιουν τα ζουμια τούς και κατόπιν ρίχνουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο το αλάτι τα μπαχαρικά και 1 ποτήρι ζεστό νερό που έχουμε διαλυσει τον κύβο
Σε μπωλ ρίχνουμε τα υλικά του χυλού και τα χτυπάμε στο μίξερ
Στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού έχουμε λαδωσει το ταψί μας και τα αλοιφουμε ένα ένα με το χυλό μας στρώνουμε τη γέμιση πάνω το τυρί και από πάνω τα άλλα μισά τα οποία αλοιφουμε με τον ίδιο τρόπο και στην επιφάνεια ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 β μέχρι να ροδισει

ΠΗΓΗ: Aristea Mpesiri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπιτα Ζαγορίτικη

Υλικά

1 κιλό κρεμμύδια
30 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο
3 αυγά
μαύρο πιπέρι
Φύλλο κρούστας 6 φύλλων

Πώς να φτιάξετε την κοτόπιτα

Βάλτε τα κρεμμύδια, το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε ολόκληρο το κοτόπουλο και ρίξτε αρκετό νερό, ώστε το πουλί να βυθιστεί σχεδόν.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, βάζουμε το νερό μέχρι να βράσει και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία για να σιγοβράσει το κοτόπουλο για περίπου 1½ ώρα.
Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αφαιρέστε από κατσαρόλα και στραγγίστε το υγρό μαγειρέματος σε μία άλλη κατσαρόλα, κρατώντας τα κρεμμύδια για να τα βάλετε στο ταψάκι αργότερα.
Βράζουμε το υγρό σε δυνατή φωτιά για να γίνει νόστιμο ζελατινώδες ζωμός.
Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει πριν ξεψαχνίσετε όλο το κρέας σε κοματάκια από το κοτόπουλο, πετώντας τα κόκκαλα και το δέρμα.
Βάλτε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα αυγά και το ζελέ από το ζωμό κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.

Θερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C. Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτας με ελαιόλαδο.
Στρώσε τρία φύλλα στο ταψί με διαφορετική φορά το καθένα, αλείφοντας κάθε στρώση με λάδι.
Άπλωσε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα και τύλιξε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν.
Στρώσε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα και πάλι με διαφορετική φορά το καθένα και δίπλωσε τα κομμάτια που εξέχουν προς τα μέσα.
Άλειψε όλη την επιφάνεια με έξτρα λάδι και ψήσε για 15 λεπτά.
Αφαίρεσε από τον φούρνο, χαμήλωσε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και χάραξε την πίτα σε οκτώ κομμάτια.
Ξαναβάλε την πίτα στον φούρνο και ψήσε για άλλα 45 λεπτά.
Άφησε την κοτόπιτα να “ξεκουραστεί” για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
Αυτή είναι μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή που εύκολα μπορείτε να την τροποποιήσετε με ότι άλλα υλικά θέλετε για την γέμιση

ΠΗΓΗ: chefspencil.com

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με μακαρόνια και σάλτσα μαρινάρα
Επόμενο άρθροΤούρτα Ρυζόγαλο