Κοτόπουλο φιλέτο ……

Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο (κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
ελαιόλαδο (μισό φλ. τσαγιού)
2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 καρότα (σε ζουλιέν)
2 πιπεριές (κόκκινη + πράσινη) κομμένες σε ζουλιέν
1,5 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονκασέ (ή χυμό ντομάτας)
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε από τα νερά και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια
Κόβουμε σε ζουλιέν, τα καρότα και τις πιπεριές
Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ”κάψει” ελαφρά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες). Τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές, γυρνώντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. (Θερμοκρασία ματιού κουζίνας από 1-9 στο 9)
Ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα κονκασέ (ή χυμό ντομάτας) και τον πελτέ. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε από πάνω τα καρότα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά στο 4. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου και προς το τέλος του μαγειρέματος (κανά 10λεπτο), γέρνουμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά στο 6.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

ΠΗΓΗ: asteratikouzina.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΓεμιστές μελιτζάνες με λαχανικά (Ιμάμ μπαϊλντί) στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤέλεια πιτάκια με φύλλο κρούστας και…σοκολάτα !