Κοτολέτες με γέμιση 

Συστατικά:

1 κιλό κιμα κοτόπουλου
αλάτι (για γεύση)
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
100-150 γρ. άσπρο ψωμί
1 αυγό

Πράσινη γέμιση:
βούτυρο 82% 1-2 συσκευασίες
1 ματσάκι άνηθου

για το πανάρισμα:
αλεύρι
6-7 αυγά (αλάτι και πιπέρι)
άσπρο ψωμί – 2 τεμ. (στεγνό, αλεσμένο σε μπλεντερ)

για ψήσιμο:
1 λίτρο ραφιναρισμένο λάδι.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την «πράσινη γέμιση».
Ανακατεύουμε το μαλακο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τον άνηθο ψιλοκομμένο, σχηματίζουμε ένα λουκάνικο πάχους 1-1,5 εκ. και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Σ ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, το μουσκεμένο στυμένο ψωμί και προσθέτουμε αλάτι,
αλεσμένο μαύρο πιπέρι και 1 αυγό. Ανακατέψτε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Από το έτοιμο μείγμα κιμά θα σχηματίσω 20-24 κοτολέτες. (50 γρ. το καθένα)
Παίρνετε στην παλάμη σας τον κιμά και τον απλώνετε, βάζετε ένα κομμάτι “πράσινο βούτυρο” γρ. 20-25 στο κέντρο, τυλίγετε τις άκρες, σχηματίζετε ένα μπουρέκι.

Πλένετε τα χέρια σας, τα στεγνώνετε, βάζετε τη μια κοτολέτα σε αλεύρι, την τυλίγετε και μετά σε χτυπημένα αυγά.
Αναποδογυρίζουμε με τρυπητή κουτάλα και με την τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε τριμμένη φρυγανιά.
Το πανάρω καλά με τα χέρια και του δίνω ταυτόχρονα σχήμα.
Επαναλαμβάνω πάλι με μια τρυπητή κουτάλα σε χτυπημένα αυγά και τριμμένη φρυγανιά.
Προετοιμάστε τα πάντα με αυτήν τη σειρά, απλώνοντάς τα σε στεγνή επιφάνεια.
θα έχετε πάντα στεγνά χέρια και θα είναι βολικό να δουλέψετε.

Ρίχνουμε αοσμο φυτικό λάδι, θερμαινόμενο σε μέτρια φωτιά. Βάζετε στο ζεστό λάδι μερικά κομμάτια κοτολέτες με τρυπητή κουτάλα και τηγανίζετε τις κοτολέτες για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν (γυρίζοντάς τις από όλες τις πλευρές).
Αφαιρέστε σε χαρτοπετσέτα.


Αν ξαφνικά το λάδι κάψει λίγο παραπάνω και ροδίσουν γρήγορα οι κοτολέτες (μην τις αφήσετε να μαυρίσουν), τότε καλύτερα να τις ψήσετε στο φούρνο. Το βάζω σε ταψί και τις ψήνω χωρίς υγρά στο φούρνο για 10 λεπτά κάτω από αλουμινόχαρτο στους 160*c.

Νόστιμες! μαγειρέψτε για υγεία!

H Συνταγή είναι της Світлана Юрченко

 

Προηγούμενο άρθροΤα Πεϊνιρλί της μαμάς μου…με βούτυρο Κερκύρας
Επόμενο άρθροΣκαλτσούνια με μαρμελάδα