Μακαρόνια Φούρνου

Υλικά

6 μερίδες
1 κρεμμύδι, σέλινο, αλάτι, λάδι
μαύρο πιπέρι, βασιλικός, 1 φύλλο δάφνη
250 γρ μοσχαρίσιο κρέας
500 γρ κιμά
150 γρ αρακάς
500 ml σάλτσα ντομάτας
200 γρ μοτσαρέλα
200 γρ παρμεζάνα
200 γρ ζυμαρικά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μετρια φωτιά και ριχνουμε λιγο λάδι και σοταρουμε το κρεμμύδι το σελινο προσθέτουμε πιπέρι βασιλικό και αλατιζουμε
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά με ένα φύλλο δαφνη και συνεχίζουμε εως ουτου αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε και τον αρακά και τα μαγειρευουμε όλα μαζι.
Τέλος ριχνουμε και την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να βράσουν να δέσει η σάλτσα.

Σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο ρίχνουμε τις πένες και τις μαγειρευουμε αλ τεντε
Αφαιρούμε την δάφνη απο την κιμά, Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα στρώνουμε στην βάση ενός πυρέξ.
Απο πάνω αδειάζουμε την σάλτσα του κιμα ανακατευουμε και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα και την μοτσαρέλα και ανακατευουμε.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο για 20 λέπτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKοτόσουπα αυγολέμονο…μεταξένια, χορταστική και πεντανόστιμη.
Επόμενο άρθροΕξαιρετικό φαγητό τόσο για ζεστές όσο και για κρύες μέρες: Κυπριακή ανοιχτή τυρόπιτα