Συστατικά
1 μεγάλη μελιτζάνα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους), ή 4 με 5 μικρές μελιτζάνες (σε ροδέλες)
2 μεσαία κολοκυθάκια (σε φέτες)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κονσέρβα ντομάτες κονκασε
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Cheddar
3/4 φλιτζάνια φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Βήματα για να το κάνετε
Βάλτε την μελιτζάνα και κολοκυθάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Μόλις πάρουν την πρώτη βρση, μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και βράστε μέχρι να είναι τρυφερά περίπου 12 με 15 λεπτά. Στραγγίστε καλά.

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάρτε ένα ταψάκι 20×30 εκ περίπου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, λιώστε το 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αναμείξτε το κρεμμύδι με τις ντομάτες κονκασε το αλάτι, το πιπέρι και την  μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την φρυγανιά με το λιωμένο βούτυρο.

Βάλτε με ένα κουτάλι το μισό μείγμα λαχανικών στο προετοιμασμένο ταψάκι. Από πάνω ρίξτε περίπου τα 2/3 του τυριού και τα 2/3 της φρυγανιάς.

Απο πάνω ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών και το υπόλοιπο τυρί και φρυγανιά.

Ψήνετε για 25 λεπτά ή έως ότου η επικάλυψη γίνει ελαφρά καφετιά και η κατσαρόλα βγάζει φυσαλίδες

Καλή Απόλαυση

Credit to

 

Προηγούμενο άρθροΨητά Κολοκυθάκια με παρμεζάνα…πόσο τέλεια
Επόμενο άρθροΣεραϊκή Μπουγατσα !!!