Κέικ σοκολάτας

Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια απολαυστική πανδαισία γεύσεων και υφών που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γλυκιάς ευδαιμονίας.

Πλούσια γεύση σοκολάτας:

  • Η πρώτη μπουκιά αποκαλύπτει μια έντονη, σοκολατένια γεύση που αγγίζει τον ουρανίσκο και μένει αξέχαστη. Η σοκολάτα είναι υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιείται σε γενναιόδωρες ποσότητες, χαρίζοντας στο κέικ μια πλούσια, βελούδινη υφή.

Υγρό και αφράτο:

  • Το κέικ είναι υπέροχα υγρό, με μια αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα. Η τέλεια ισορροπία υγρών και ξηρών συστατικών δημιουργεί ένα κέικ που δεν είναι ποτέ στεγνό ή σκληρό.

Εκλεπτυσμένη αρμονία:

  • Η γεύση της σοκολάτας έρχεται σε αρμονική ισορροπία με άλλα εκλεκτά υλικά, όπως βανίλια, κακάο και ίσως μια πινελιά καφέ ή μπαχαρικών. Κάθε μπουκιά είναι μια γευστική έκπληξη που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Εντυπωσιακή εμφάνιση:

  • Το κέικ σοκολάτας δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και πανέμορφο. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτο, με μια κρέμα γάλακτος ή με μια πλούσια ganache σοκολάτας.

Μια αξέχαστη εμπειρία:

  • Είτε το απολαμβάνετε μόνοι σας, είτε με την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτό το κέικ σοκολάτας θα σας χαρίσει στιγμές γλυκιάς απόλαυσης που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Συνοψίζοντας:

  • Πλούσια γεύση σοκολάτας
  • Υγρό και αφράτο
  • Εκλεπτυσμένη αρμονία γεύσεων
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση
  • Μια αξέχαστη εμπειρία

Συστατικά:

3-4 αυγα μεσαια
1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι ζεστό νερό

Για τη σάλτσα (γλασο)
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ.ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο

Πως να το φτιάξεις:

1. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα
2. Προσθέστε λάδι και γάλα και ανακατέψτε ξανά.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ανακατεύουμε με μίξερ χειρός.
4. Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε το για τελευταία φορά.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 20 εκ. και το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

6. Οσο να ψηθει φτιαχνουμε το γλασο, έχουμε βάλει σ’ένα κατσαρολάκι το κακάο,ζαχαρη νερό σοκολάτα και το ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να πήξει… στο τέλος του προσθέτουμε ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.
8. Όταν το κέικ ψηθεί και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, μετά κόβουμε το κέικ και το σερβίρουμε.

Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι απλά ένα κέικ – είναι μια γλυκιά εμπειρία που αγγίζει τον ουρανίσκο!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας με φουντούκια

Το κέικ σοκολάτας με φουντούκια είναι ένας απόλυτος πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας! Η πλούσια και απαλή σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με την τραγανή υφή των φουντουκιών δημιουργούν ένα απόλυτα εθιστικό γλυκό. Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για να απολαύσετε με έναν φλιτζάνι καφέ ή ζεστή σοκολάτα. Απολαύστε την πλούσια σοκολατένια εμπειρία με αυτήν την απολαυστική συνταγή! 🍫🌰🎂 

Υλικά

1 ποτήρι του νερού αλεύρι
3 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
1 βανίλια
1κουταλακι μπαικιν
1 ποτήρι φουντούκια χοντροαλεσμενα
1/2 ποτήρι κακάο
Γλάσσο
250 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά ρίχνουμε το ηλιέλαιο το γιαούρτι και τέλος το κακάο την βανίλια καί το αλεύρι με το μπαικιν τα φουντούκια ανακατεύουμε απαλα βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα το μίγμα και ψήνουμε στους 175 σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο καί ρίχνουμε πάνω στο κέικ . Έγινε πολύ νόστιμο.

Καλή Απόλαυση.

Η Συνταγή είναι της Γιώτα Πιπερτζή

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Υλικά

250γρ κουβερτούρα γάλακτος,
250γρ ζαχαρούχο γάλα
35γρ βούτυρο

170γρ μπισκότα πτι-μπερ
170γρ αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους,
100γρ κρανμπερις
100 γρ κουβερτούρα
φουντούκια.

Εκτέλεση

Έλιωσα σε μπεν μαρι (μπορείτε και στα μικροκύματα) την κουβερτούρα γάλακτος με ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
Σε ένα μπολ έσπασα τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια, έριξα τους αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους, κρανμπερις, πρόσθεσα το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψα μέχρι να
ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά.
Έβαλα μεμβράνη σε μία μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα (το κάνω σε μακροστενη φόρμα αλλά για αλλαγή το έβαλα σε στρογγυλή) και έριξα το μείγμα πιέζοντας το.
Το σκέπασα με μεμβράνη και το τοποθέτησα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν το φτιάξετε σε στρογγυλή φόρμα προσέξτε να βάλετε μεμβράνη και στην τρύπα.
Μόλις πάγωσε έλιωσα την άλλη κουβερτούρα και πασπαλισα με φουντούκια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Alice Chavela

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι με γαρίδες: Ο θησαυρός της θάλασσας σε πιάτο
Επόμενο άρθροΦτιάξτε αυτά τα μπιφτέκια πανέ με πιπεριά : Θα γίνουν το αγαπημένο σας φαγητό!