Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Λίστα συστατικών:

2 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 κουτ. κανέλα
1/2 κουτ. κύμινο
1-1 / 2 κουταλιές ντοματοπελτε
1/2 φλιτζάνι νερό
100 γραμμάρια φέτα
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κεφαλογραβιέρα
παρμεζάνα
Γκούντα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
 

Μέθοδος:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C
2. Σε έναν μπλέντερ τροφίμων προσθέστε κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και κανέλα και κάντε τα πουρέ
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε αρκετο ελαιόλαδο και σοτάρετε το μείγμα πουρε μέχρι να είναι ημιδιαφανές το κρεμμύδι και ριξτε και λίγο αλατοπίπερο 

4. Προσθέστε ντοματοπελτέ
6. Στο τηγάνι, ρίξτε  λίγη σάλτσα ντομάτας και νερό και σιγοβράστε για 8 λεπτά
7. Στην βάση από ένα μικρό ταψακι 20χ20 εκ απλώστε λιγη από την σάλτσα που μόλις φτιάξατε και  τοποθετήστε τις μισές φέτες μελιτζάνας σε 2 στρώσεις και να αλληλοκαλύπτονται
8 Απλώστε τη μισή σάλτσα ντομάτας πάνω στις μελιτζάνες
9. Τρίψτε τη φέτα πάνω από τη σάλτσα
20.Επαναλάβετε 1-2 στρώσεις με μελιτζάνρες και βάλτε από πάνω την άλλη μιση σάλτσα από το τηγάνι
11.Τρίψτε τα τυριά πάνω από το πάνω στρώμα της σάλτσας και ραντιστε με ελαιόλαδο
12. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 45-60 λεπτά ή έως ότου το τυρί από πάνω είναι χρυσό και με φουσκάλες

ΠΗΓΗ: kensgreektable.com

Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ο καλύτερος κορμός Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓλυκό ταψιού καρύδα!