ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ή περισσότερο εάν χρειαστεί
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 κουταλάκι σκόρδου λιωμένο
Φρέσκο δυόσμο, περίπου 30 φύλλα σχισμένα
8 μεγάλα αυγά
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 φέτες ψωμιού (τοστ), χωρίς την κόρα και εμποτίζεται σε 1/3 φλιτζάνι γάλα
Τυρί φέτα για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
Τομάτες σε φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Πασπαλίζουμε τις φέτες του κολοκυθιού με λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Στίβουμε τα κολοκυθάκια να φύγει το νερό.
Σε ένα τηγάνι 25cm  (τηγάνι για φούρνο), θερμαίνετε το ελαιόλαδο , ​​στη συνέχεια προσθέστε το κολοκυθάκι και τα κρεμμύδια. Ανεβάστε την φωτιά σε μέτρια-υψηλή και σοτάρετε τα λαχανικά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Προσθέστε τα περισσότερα από τα σχισμένα φύλλα δυόσμου αφήστε μερικά για αργότερα. Σβήστε την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης, χτυπάτε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το baking powder. Στραγγίξτε το ψωμί του τοστ για να φύγει το τυχόν υπερβολικό γάλα, στη συνέχεια σπάστε το με τα χέρια σας και προσθέστε τα κομμάτια ψωμιού στα αυγά. Ανακατέψτε ξανά.
Ανακατέψτε τώρα τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια στο μείγμα αυγών. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο στo τηγάνι. Αδειάστε τώρα το μείγμα αυγών στο τηγάνι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φανεί η επιφάνεια της ομελέτας.
Ρίξτε φέτα πάνω στην ομελέτα, αν θέλετε. Και γαρνίρετε με τα σχισμένα φύλλα δύοσμου που έχετε αφήσει στην άκρη νωρίτερα. Σερβίρετε με ντοματίνια γύρω γύρω. Ένα πολύ καλό πιάτο ακόμη και για κυριώς γεύμα.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλάκι με μανιτάρια στο τηγάνι…γρήγορα και εύκολα
Επόμενο άρθροΚεικ με Μήλα και Κεράσια….θα το απολαύσετε πραγματικά