Aγιορειτικη Φανουρόπιτα

Υλικά:

1 κουπα σπορελαιο η ελαιολαδο
3 κουπες αλευρι (που φουσκωνει μόνο του)
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα φυσικο χυμο πορτοκαλι
και ξυσμα πορτοκαλιου
1 κουταλακι γλυκου σοδα
1/2 κουπα καρυδι κομμενο μετριο 1/2 κουπα σταφιδα ξανθη
1/2 κουταλακι γλυκου γαριφαλο 1 κουταλακι γλυκου κανελα

Εκτελεση:

Χτυπαμε το λαδι μαζι με τη ζαχαρη μεχρι να λιωσει οσο περισσοτερο γινεται η ζαχαρη.
Σε αυτο το μειγμα ριχνουμε το πορτοκαλι που εχουμε διαλυσει τη σοδα. συνεχιζουμε το χτυπημα για 3-4 λεπτα.
Σε ενα μπολ εχουμε βαλει το αλευρι μαζι με το γαριφαλο, την κανελα, το καρυδι και τη σταφιδα.
Ανακατευουμε με αναδευτηρα ή με κουταλι το μειγμα.
Δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησουμε το μιξερ. Εχουμε λαδωσει ελαχιστα το ταψι ( 28 νουμερο), γιατι ηδη το μειγμα μας εχει οσο λαδι χρειαζεται για να μην κολλησει και απλωνουμε το μειγμα.

Βαζουμε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στους 160-170 βαθμους, αναλογα τον φουρνο (ψηνεται και σε αντισταση και σε αερα) για 40-60 λεπτα.
Αφηνουμε τη φανουροπιτα να κρυωσει και μετα την κοβουμε.

Καλη επιτυχια!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα καταπληκτική:  Οι αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας μας, τις μέρες δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα των αγγέλων. Στην Κύπρο την κάνουν συνήθως με 7 υλικά.

Υλικά

για 7

1 ποτ. ηλιέλαιο
1,1/2ποτ.ζαχαρη
2 ποτ.χυμο πορτοκαλιού
1κγ.κοφτο γαρύφαλλο
1 κγ κοφτό κανέλα
2 κγ μπεικιν πάουντερ
500γρ αλεύρι Φαρίνα

για 9:(την έκανα με 9)
1 ποτ ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1κγ.σόδα
500 γρ.αλεύρι Φαρίνα
Καρύδια ή αμύγδαλα ή σταφυδάκια

Εκτέλεση

Για να γίνει αφράτη και να ψηλώσει πρέπει να χτυπήσουμε καλά το λάδι με την ζάχαρη. Την βάζουμε σε ταψί Νο 26, ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς, για ακόμη 30 λεπτά.Συνολο μια ώρα.
Είναι τέλεια συνταγή!
Καλή επιτυχία!

 

Προηγούμενο άρθροΚαλαμαράκια Πανέ Φούρνου
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια ζουμερά και αφράτα