Πατάτες Ογκρατέν

Αυτο το πιατο ογκρατεν βασίζεται σε πατάτες. Πρώτα, βράζετε τις πατάτες και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε σε αυτές, πλήρως προσαρμοσμένο στις γευστικές σας προτιμήσεις.
Όταν φτιάχνω αυτό το είδος ογκρατεν, προσθέτω στις πατάτες υλικά που είναι διαθέσιμα την ώρα του μαγειρέματος.
Δεν τηρώ αυστηρά μια ακριβή συνταγή. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λουκάνικο ή άλλα λαχανικά στις πατάτες, τα οποία όμως πρέπει να υποστούν θερμική επεξεργασία από πριν, γιατί το ογκρατεν δεν περνάει πολύ ώρα στο φούρνο…μόνο λίγα λεπτά για να λιώσει το τυρί από πάνω.

Απαραίτητα προϊόντα

1,5 κιλό. πατάτες
200 γρ ζαμπόν
300 ml. μαγειρική κρέμα
Τυρί/Μοτσαρέλα
Αλάτι για γεύση
Πιπέρι

Πώς παρασκευάζεται

Πρώτα βράζουμε τις πατάτες.
Σε αυτό το διάστημα κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και τρίβουμε το τυρί στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη.
Όταν ψηθούν οι πατάτες τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέστε σε αυτά το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Αλατοπιπερώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο μπαχαρικό.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γαλακτος και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με τυρί ή μοτσαρέλα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να σχηματιστεί μια ορεκτική κρούστα από πάνω!

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΈνα εύκολο κεκάκι με φλούδα πορτοκαλιού….για τον καφε σας στο άψε σβήσε
Επόμενο άρθροΧωρίς τηγάνισμα! 😍 Μελιτζάνα που τρελαίνει τους πάντες, η πιο νόστιμη που έχει φτιαχτεί!