Γεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν

Συστατικά

Για τη ζύμη βάσης

200 γραμμάρια ζεστό νερό
50 γραμμάρια ζεστό γάλα
50 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια αλεύρι Μανιτόμπα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση
150 γρ Ζαμπόν ή μορταδέλλα
150 γρ μοτσαρέλα σε τεμάχια (αυτή για πίτσα)
1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα για το βούρτσισμα

Παρασκευή

Βάζουμε όλα τα υγρά στο μπολ και ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτομε αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη πλάκα και την πλάθετε σε μπάλα στρογγυλεύοντάς την καλά και μετά την ξαναβάζετε στο μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη μεταφέρουμε στο παγκο και τη χωρίζουμε σε δέκα μέρη των 80 γραμμαρίων περίπου το καθένα, στρογγυλοποιούμε κάθε κομμάτι ζύμης και σχηματίζουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα δίσκο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Προχωρήστε έτσι με κάθε κομμάτι.

Τοποθετήστε στο κέντρο από τα πιτάκια της ζύμης, μισή φέτα ζαμπόν και μερικούς κύβους μοτσαρέλα, κλείστε σε μια μπάλα και βάλτε το κλείσιμο προς τα κάτω. Καθώς είναι έτοιμα τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με βαμβακερό πανί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα, σε ζεστό μέρος.

Ανάβουμε το φούρνο στους 220°, εν τω μεταξύ αλείφουμε τις «βόμβες» με ένα μείγμα κρόκου αυγού και γάλακτος.

Ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν.

 

Σερβίρετε πολύ ζεστό.

Προηγούμενο άρθροCheesecake φράουλα με επικάλυψη σοκολάτας με κρούστα Oreo
Επόμενο άρθροΣπιτικό πεϊνιρλί -Δέιτε το μυστικό που κρύβει η ζύμη