Ραβανί με κρέμα

Υλικά

για το κεικ
12 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
το χυμό από μισό πορτοκαλί

για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια νερό

για την κρέμα
1 κιλό γάλα
8 κουταλιές γεμάτες άνθος αραβοσίτου
8 κουταλιές ζάχαρη
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά
Μετά χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μεσα στο μειγμα με τους κρόκους.
Σιγά-σιγά προσθετουμε μετά το σιμιγδάλι και το χυμό.
Αδειαζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά

Για το σιρόπι
Ρίχνουμε τον χυμό, το νερό, τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη τα βράζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα και τη βάζουμε πάνω από το γλυκό

Καλή Συνεχεια

Καλή Συνεχεια

Η Συνταγη είναι της Βιργινία Κωστούλα

Προηγούμενο άρθροΚάτι νόστιμο και υγιεινό, χωρίς ψήσιμο, καταπληκτικό…ένα σνακ για το γραφείο και για το σχολείο
Επόμενο άρθροΚέικ βραστό σοκολατας πολυ αφράτο