Ριζότο με λαχανικά

Όταν έχετε τόσα πολλά λαχανικά και δεν ξέρετε τι να φτιάξετε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε κολοκυθάκια, μελιτζάνα, ντομάτες και καρότα.
Αυτό δεν ήταν ένα παραδοσιακό Ριζότο με όλα αυτά τα λαχανικά, αλλά είχε υπέροχη γεύση!

Συστατικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2+ μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 κσ βούτυρο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Ζωμός κοτόπουλου σε 3 λίτρα νερό που βράζει. Φτιάξτε περισσότερο αν χρειαστεί.
1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
500 γρ. ρύζι arborio
1 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη.

Μέθοδος

Αρχικά μαγειρέψτε τα λαχανικά ώστε να μαλακώσουν λίγο σε ένα ξεχωριστό τηγάνι. Στη συνέχεια, τα αφήνετε στην άκρη.
Ξεκινήστε με το τηγάνισμα του κρεμμυδιού στο βούτυρο. Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Στη συνέχεια, δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε το μισό ποτήρι κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε
το ρύζι σας. Φρυγανίστε το ρύζι. Συνεχίστε να ανακατεύετε και αφήστε το να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια αρχίστε να προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια προσθέστε το σαφραν και συνεχίστε να ανακατεύετε και να προσθέτετε συνεχώς το ζωμό. Τώρα προσθέστε όλα τα λαχανικά σας.
Συνεχίστε να ανακατεύετε! Το ριζότο διαρκεί 20 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Τέλος, προσθέστε το τυρί και το βούτυρο.
Αφήστε το βούτυρο να λιώσει μέσα στο ριζότο και ανακατέψτε το με το τυρί. Το ριζότο πρέπει να σερβίρεται al dente.

Καλή όρεξη ❤️

Η Συνταγή είναι του Cooking With Uncle Rob

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ριζότο Μανιταριών

Ριζότο Μανιταριών

Υλικά για 2 άτομα:

200 g ρύζι Carolina (εναλλακτικά ρύζι Arborio)
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ κίτρινο κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
λίγο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο φασκόμηλου
αλάτι
πιπέρι
1 τσίλι (προαιρετικά)
λίγες ελιές (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (λίγα τυχαία λαχανικά μαγειρεμένα σε νερό για περίπου 1 ώρα) ή έτοιμο

Μέθοδος:

Προεργασία: ετοιμάστε 1 λίτρο μπρόντο λαχανικών (μερικά λαχανικά βράζονται σε νερό για 1 ώρα)
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο μαζί με φασκόμηλο και τσίλι & ελιές (και τα δύο προαιρετικά)
Μετά προσθέτουμε το ρύζι και το ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά
Προσθέτουμε ένα σφηνάκι λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά
Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
Συνεχίστε να ανακατεύετε και συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό μία μια κουτάλα περίπου 3 θα βάλουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά πιπέρι και αλάτι, στο τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί

Μόλις είναι ετοιμο σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΨητά γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά
Επόμενο άρθροΟμελέτα με κολοκυθάκια είναι ένα εύκολο, ελαφρύ, νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο