Δείτε Επίσης Τυρόψωμο τραγανό με φέτα | Πολύ εύκολο να προετοιμάσετε πρωινό…σε 10 λεπτά

Σφολιάτα με τυρί

Συστατικά

550-600g αλεύρι
200 ml ζεστό νερό
20g φρέσκια μαγιά
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
5 κουταλιές λάδι (50 ml)
2 αυγά
1 πλήρες κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ανάλογα με το τυρί μπορεί να πάρει 1/2 κουταλάκι του γλυκού περισσότερο)
100 γραμμάρια μαργαρίνης (βούτυρο) λιωμένο
250g τυρί φέτα τριμμένη
γιαούρτι επικάλυψης
σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε ζεστό νερό, μαγιά, ζάχαρη, λίγο αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μαγιάς τα αυγά, το λάδι, αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί, μπορεί να είναι άλλο μισό κουταλάκι του γλυκού, χρησιμοποιώ πολύ αλμυρό τυρί) και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά από 10-15 λεπτά, βάζουμε το ζυμάρι σε μία αλευρωμένη επιφάνειά ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-12 μέρη
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη 10-15 εκ αλείφουμε με το βούτυρο απλώνουμε τριμμένη φέτα και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα δεύτερο κομμάτι ανοίγουμε με τον πλάστη και σκεπάζουμε το πρώτο κομμάτι με την φέτα και αλείφουμε από πάνω με βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα ζυμαράκια (Ζυμαράκι – βούτυρο -Φέτα) και με τα χέρια μας ανοίγουμε όσο γεμίζουμε την διάμετρο της πίτας

Βουτυρώστε ένα ταψάκι 32-34 εκ μεταφέρετε το τυρόψωμο και απλώστε το λίγο περισσότερο να πιάσει σε όλο το ταψάκι. Χαράζουμε τη τυροψωμο

και σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Μετα τα 15 λεπτά αλείφουμε με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200C μέχρι να ροδίσει όμορφα

Δείτε Επίσης Τυρόψωμο τραγανό με φέτα | Πολύ εύκολο να προετοιμάσετε πρωινό…σε 10 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη μηλόπιτα με καρύδι
Επόμενο άρθροΣουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ζαμπόν