Φλογέρες Μπακλαβά με κρέμα

Υλικά

για το σιρόπι:
100 ml νερό
200γρ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μέλι

για γέμιση:
100γρ καρύδια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη

για τον μπακλαβά:
500γρ φύλλο για μπακλαβά
200γρ λιωμένο βούτυρο

για την κρέμα:
200γρ τυρί κρέμα
120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέλι, χτυπάμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Γέμιση

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να χοντροκοφθούν. Αφήνω στην άκρη.

Για τον μπακλαβά

Τοποθετήστε ένα φύλλο στο τραπέζι και ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε ένα δεύτερο φύλλο φύλλο από πάνω και περιχύστε ξανά με βούτυρο. Πασπαλίστε λίγο από τη γέμιση καρυδιού. Προσθέστε ένα τρίτο φύλλο από πάνω και περιχύστε λιωμένο βούτυρο. Τέλος προσθέστε το τέταρτο φύλλο φύλλο από πάνω και περιχύστε ξανά με λιωμένο βούτυρο. Κόψετε το φύλλο σε 3 λωρίδες και στη συνέχεια κάθε λωρίδα στη μέση. Τυλίξτε το φύλλο γύρω από το καλούπι(χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό καλούπι σωλήνα ως οδηγό) και τοποθετήστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε τη διαδικασία για όλο το φύλλο. Τα σκεπάζουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
για να τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από τα ζεστά ρολά και αφήστε τα να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι για 6-8 ώρες.

Για την κρέμα

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα ρολά με την κρέμα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Τα σιροπιαστές φλογέρες μπακλαβά είναι έτοιμες !!!

Καλή Απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής της Μαρία Δόση σε βίντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΜαλακά Μπισκότα σοκολάτας…θα καταλάβετε γιατί μου αρέσουν τόσο πολύ!
Επόμενο άρθροΣπετζοφάι με ψητές πιπεριές, λιαστή ντομάτα και γίδινο λουκάνικο