Χορτόπιτα με έτοιμα φύλλα, τσουκνίδες και λάπατα

Υλικά:

Φύλλα κορύστας – 400 g, αλλά είναι δυνατό και με άλλο είδος
αυγά 3 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 1 και 1/2 κουπα.
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
φυτικό λάδι / λιωμένο βούτυρο / 1/2 κουπα.
βούτυρο αγελάδας 30-40 g
φρέσκα κρεμμύδια 3,4 μίσχοι
λαπατα / Χρησιμοποίησα κατεψυγμένα / 300 γρ.
τσουκνίδα / Χρησιμοποίησα κατεψυγμένα /700 γρ.
τεμαχισμένο τυρί 1/2 κουπα.
αποξηραμένος δυοσμος

Παρασκευή:

(Εάν τα χόρτα είναι φρέσκα καθαρίζουμε όλα τα χόρτα από τα κοτσάνια τους και πετάμε τα μαραμένα και χαλασμένα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά αρκετές φορές ώστε να αποβάλλουν τυχόν χώματα που έχουν.
Δεν τα βάζουμε όλα μαζί στο νεροχύτη να τα πλύνουμε. Κάνουμε τη διαδικασία ξεχωριστά για κάθε ένα είδος λαχανικού.)

Πρώτα προετοιμάστε τη γέμιση πίτας.

Το κρεμμύδι πλένεται και ψιλοκοβετε. Τα χόρτα ξεπαγώνουν και τα κάνουμε ψιλοκομμένα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα χόρτα. Μπορεί να πασπαλιστούν με αλάτι, πιπέρι, δυοσμο. Η γέμιση αφήνεται να κρυώσει.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τριβετε το τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με φρέσκο ​​γάλα και προσθέτουμε μπέικιν πάουντερ, λάδι.

Τα φύλλα κόβονται σύμφωνα με τον ταψί που χρησιμοποιείται. Οπότε έχουμε δύο σωρούς απο φύλλα κρούστας.
Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε την πρώτη κρούστα. Με ένα κουτάλι πάρτε το μείγμα αυγών και ρίξτε στο φύλλο, και με μια βούρτσα απλώστε το σε όλο το μήκος του.
Βάλτε μια δεύτερη κρούστα …. και ούτω καθεξής έως ότου εξαντληθεί ο πρώτος σωρός.
Προσθέστε τα χόρτα, το τυρί και τέλος το μείγμα αυγών. Η γέμιση καλύπτεται με κρούστα, απλώνεται με το μείγμα και ούτω καθεξής έως ότου τελειώσουν οι κρούστες. Η πίτα κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια, περιχύνεται με το υπόλοιπο μείγμα και καλύπτεται με κομμάτια καθαρού βουτύρου. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

καλή όρεξη !

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Λαχανικών…για να αφήσετε λίγο το κρέας
Επόμενο άρθροΠατατο-μαγεία: Από πουρέ σε τραγανές μπουκιές με μια απλή συνταγή.