3 Διαφορετικές Γεύσεις σε πουρέδες πατάτας

Advertisement

Υλικά

Κλασικός Πουρές
1 κιλό βραστές πατάτες
250 ml γάλα
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί
50 g βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.
Μοσχοκάρυδο για γεύση

Πουρές με σπανάκι
Όλα τα συστατικά αναφέρονται στον κλασικό πουρέ
200 γραμμάρια βρασμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι

Πουρές με Ζαμπον και τυρί
Όλα τα συστατικά αναφέρονται στον κλασικό πουρέ
150 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
150 g Ημίσκληρο αγελαδινό τυρί σε κύβους

Κλασικός Πουρές

Πολτοποιήστε τις βραστές πατάτες με τη βοήθεια ενός πολτοποιητή πατάτας.
Είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε τις πατάτες ενώ είναι ακόμα ζεστές για να αποκτήσετε έναν  πουρέ με ομαλή και βελούδινη σύσταση. Τώρα προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το τριμμένο τυρί, στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τέλος ρίξτε λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα κουτάλι μέχρι να πάρετε έναν καλά αναμεμιγμένο πουρέ. Ο πουρέ είναι αμέσως έτοιμος να πάει στο τραπέζι έχοντας δουλέψει τον πουρέ με ζεστές πατάτες και γάλα, δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί στη φωτιά.
Όσοι προτιμούν μπορούν να το προετοιμάσουν εκ των προτέρων και να το ξαναζέστανουν στη φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων λίγο πριν το σερβίρουν στο τραπέζι. Εάν, κατά την ψύξη, ο πουρές χάνει την κρεμώδη συνοχή του, μπορείτε να το ξαναζεστανετε προσθέτοντας μισό ποτήρι γάλα … ο πουρές θα γίνει “μαλακός” ξανά όπως μόλις φτιάχτηκε!

Advertisement

 

Πουρές με σπανάκι

Ακολουθήστε ολόκληρη τη διαδικασία που περιγράφεται στον κλασικό πουρέ πατάτας.
Μόλις γίνει ο πουρέ, προσθέστε το σπανάκι που είχε προηγουμένως βρασθεί σε αλατισμένο νερό και το έχετε χοντροκόψει. Ανακατέψτε καλά τον πουρέ μέχρι να διανεμηθεί ομοιόμορφα το σπανάκι.
Ο Σπανάκι πουρέ πατάτας είναι έτοιμος για σερβίρισμα! Το σπανάκι μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα λαχανικά που είναι ήδη μαγειρεμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια, όπως μπρόκολο, καρότα,κολοκυθάκια, μανιτάρια και μπιζέλια, ανάλογα τη φαντασία σας!

Πουρές με Ζαμπον και τυρί

Ακολουθήστε ολόκληρη τη διαδικασία που περιγράφεται στον κλασικό πουρέ πατάτας.
Μόλις φτιάξετε τον πουρέ, προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους και το ημίσκληρο αγελαδινό τυρί κομμένο σε κύβους.
Ανακατέψτε προσεκτικά τον πουρέ έως ότου τα συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα.
Εάν ο πουρέ χάνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, θερμάνετε το για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων με αυτόν τον τρόπο το τυρί θα λιώσει κάνοντας το πολτοποιημένο πουρέ!
Ο πουρές πατάτας με ζαμπόν είναι έτοιμες να σερβιριστούν στο τραπέζι!

Subscribe to recipe’s youtoube channel here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement