Σάμαλι πολιτικο!!!!!!

Υλικά

250γ σιμιγδάλι ψιλό
250γ σιμιγδάλι χοντρό
400γ γιαούρτι στραγγιστό
1 κγ σόδα το οποίο την οποία ανακατεύουμε στο γιαούρτι
Σχεδον μισή κούπα γάλα 110γ
200γ ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
8,9 δάκρυα μαστίχας τα οποία τα χτυπαμε στο μουλτι με λίγη ζάχαρη.

Σιρόπι
1κιλό ζαχαρη
650γ νερό
2 βανιλιες

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε ολα μαζί τα υλικά για την ζύμη καλα σε ενα μπολ.
Βουτυρωνουμε ενα ταψί 28×21 ή κάτι παρόμοιο, βρεχουμε τα χέρια μας και αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε με την παλάμη μας και πάντα να είναι βρεγμένη. Ψήνουμε για 30λεπτά στους 170βαθμούς, ως να ροδίσει.

Σιρόπι
Απο την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 5λεπτά και αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι.

Όταν την βγάλουμε απο το φούρνο την σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί ως να κρυώσει αρκετά και να ιδρώσει.
Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό οχι καυτό. Αφού έχει κυρώσει το σαμαλι λίγο,κόβουμε τα επιθυμητά κομμάτια και τα σιροπιαζουμε .
Την αφήνουμε ένα βράδυ να ξεκουραστεί.
Είναι φανταστικό!!!!!Εγώ ΤΟ διακοσμησα με κομμάτια καρύδια, κανονικά είναι με αμύγδαλα, ότι θέλετε βάζετε ακόμη και τίποτα.

Καλή επιτυχία!!!!!

ΠΗΓΗ: Giwta Tsaprazlh

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο Σαλιγκάρι
Επόμενο άρθροΠίτα με γέμιση πατάτας και μιξ τυριών.