Πίτα με γέμιση πατάτας και μιξ τυριών.

Υλικα

3-4 μέτριες πατάτες 250 γρ καθαρό βάρος
1/2 κ γλ αλάτι
2-3 κσ γάλα
150 γρ μιξ τυριών

Ζύμη
200 ml γάλα χλιαρό
1 κ γλ μαγιά ξηρή
1 κ γλ ζάχαρη
1 κ γλ κοφτό αλάτι
260- 270 γρ αλεύρι γοχ
1 κ σ ελαιόλαδο

Επάλλειψη
1 κρόκο
1 κσ ελαιόλαδο
σουσάμι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες πλυμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια μόλις βράσουν τις βγάζουμε και τις πατάμε να λιώσουν
Βάζουμε αλάτι, γάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως έπειτα προσθέτουμε το μιξ τυριών ανακατεύουμε και κάνουμε μια μπάλα.

Ζύμη

Σε ένα μπόλ ανακατευουμε το γάλα, μαγιά ξηρή, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι και ζυμωνουμε καλά στο τέλος βάζουμε 1 κ σ ελαιόλαδο σκεπάζουμε και αφήνουμε για 40-50 λεπτά.
Πασπαλιζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο βάζουμε την ζύμη πατάμε με τα χέρια να ανοίξει 20 εκ βάζουμε την μπάλα (πατατα τυριά) στο κέντρο μαζεύουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο της γέμισης

κλείνουμε πολύ καλά και πιέζουμε από την μέση προς τα έξω μέχρι να γίνει ξανά 20 εκ διαμετρο η ζύμη.
Γυρίζουμε ανάποδα την ζύμη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα πιέζουμε ξανά μέχρι να γίνει 30-32 εκ,  σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα για 30-40 λεπτά

Επειτα χτυπάμε 1 κρόκο με 1 κσ ελαιόλαδο αλείφουμε πασπαλιζουμε με σουσάμι κανουμε δαχτυλιές στην στη πίτα με τις άκρες των δαχτύλων σε όλη την επιφάνεια ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 170 β για 20-25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ Πετρινα Μπαρδανη

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι πολιτικο!!!!!!
Επόμενο άρθροΣας αρέσει το κέικ σοκολάτα, αλλά χωρίς να φτιάχνετε ολόκληρη τούρτα! Σας έχω μια λύση!