Cheesecake ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για την κρουστα βάσης:
240g  μπισκότα σοκολάτας 
7 κουταλιές της σούπας (100g) βούτυρο, λιωμένο
Για την γέμιση:
325g  μαύρη σοκολάτα 60%
3 φλιτζάνια (675g) τυρί κρέμας
1 φλιτζάνι (220g) γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας (15g) σκόνη κακάου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1¼ φλιτζάνια (250g) ζάχαρη
4 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη ganache:
150g  μαύρη σοκολάτα 60% (ή σοκολάτα γάλακτος)
2/3 φλιτζάνι (160 ml) κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας (15g) βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C.
Θρυμματίστε μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθόυν. 
Ρίχτε τα τριμμένα μπισκότα σε ταψάκι (23 cm).Τα πιέζετε στον πάτο της φόρμας και τα στρώνετε.
Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ενώ κάνετε τη γέμιση.
Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα  τοποθετήστε τη σε ένα μπολ ,  και λιώστε σε μπαιν μαρι εντελώς. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπήστε το τυρί κρέμα,τη ζάχαρη, ρίξτε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας, κτυπήστε μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κακάο.
Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα κάθε φορά.
Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τυλίξτε το κάτω μέρος της φόρμας με αλουμινόχαρτο. 
Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τα μπισκότα.
Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Ρίξτε βραστό νερό να φτάσετε  μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήστε για 55-60 λεπτά, ή έως ότου το κέντρο έχει σχεδόν πήξει. 
Σβήστε το φούρνο, ανοίξτε ελαφρώς την πόρτα του φούρνου και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο φούρνο για 1 ώρα. 
Βγάλτε από το φούρνο, και με ένα λεπτό μαχαίρι ξύστε το γλυκό γύρω γύρω από την άκρη της φόρμας.
Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Για το ganache: 
Κόψτε τη σοκολάτα, τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει.Ρίξτε το βούτυρο.Ρίξτε αυτό το μείγμα στο μπωλ με τη σοκολάτα.
Αφήστε το  για 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίξτε το πάνω απ το cheesecake, αφήστε να κρυώσει  και σερβίρετε!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!
Subscribe to recipe’s youtube channel here
Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε μακαρόνια με λουκάνικο και πιπεριές
Επόμενο άρθροΠως θα κάνετε την Σαλάτα Λάχανο να ξεχωρίζει