Cheesecake με Νουτέλα

Αφεθείτε σε αυτό το παραδεισένιο επιδόρπιο που φτιάχνεται εύκολα και πεντανόστιμο!
Αυτό το cheesecake με πραλίνα φουντουκιού είναι ελαφρύ και αφράτο με υφή σαν μους, βουτυρώδη βάση μπισκότου, κρεμώδη επικάλυψη και διακοσμημένο με μπισκότα, φουντούκια και μαλτέζερες.
Υπέροχο για κάθε συνάντηση ή γιορτή! ❤

Υλικά 🛒

Βάση:
250g Μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
125g Βούτυρο, λιωμένο

Γέμιση cheesecake:
100g Τυρί μασκαρπόνε
500 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος (σαντιγί)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
300g πραλίνα φουντουκιού (άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού)

Το πάνω στρωμα:
3 δοχεία (170g) γκαρνι ή 400ml κρέμα γάλακτος (σαντιγί)
16 μπισκότα πτιμπερ
Ψητά ψιλοκομμένα φουντούκια
Μαλτέζερς, μισοί

Μέθοδος:

για την βάση
Βουτυρώστε και στρώστε με χαρτι ψησίματος τη βάση και τις πλευρές ενός ταψιού τσερκι 23 cm.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με την κανέλα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ και πιέζουμε πάνω από τη βάση του ταψιού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν προσθέσουμε τη γέμιση.

Γέμιση cheesecake-
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη άχνη και 500 ml κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι να σφίξουν.
Ριχνουμε τη πραλίνα φουντουκιού, (πριν προσθέσουμε τη πραλίνα φουντουκιού τη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και την ανακατεύουμε καλά για να μαλακώσει πριν την προσθέσουμε στη σαντιγί).
Ρίχνουμε το μείγμα nutella πάνω από τη στρώση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Όταν το cheesecake σφίξει, ρίξτε από πάνω το γκαρνι ή με 400 ml φρέσκια σαντιγί.
Ισιώνετε απαλά την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να δέσει.
Μόλις δέσει, αφαιρέστε από τη φόρμα του κέικ και κολλήστε τα μπισκότα πτιμπερ γύρω από το cheesecake.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένα φουντούκια και μαλτέζρες.

Για να κάνετε το σχέδιο ψιλοκομμένο φουντούκι? κόψτε λωρίδες από χαρτί ψησίματος για να χωρέσει η φόρμα του κέικ, αφήνοντας ένα κενό ενδιάμεσα. Πασπαλίστε τα φουντούκια πάνω από την κρέμα και αφαιρέστε σιγά σιγά το χαρτί ψησίματος.

Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια βουτύρου με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣπιτικό Τιραμισού : Μια εύκολη συνταγή για γλυκές οικογενειακές στιγμές. “5 gr ζάχαρη/κομμάτι”