Σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού

H  Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou

Ξεχάστε τα βαζάκια με αμφιβόλου ποιότητας περιεχόμενο! Φτιάξτε τη δική σας πραλίνα φουντουκιού, με αγνά υλικά και γεύση που θα σας ξετρελάνει.

Και η απόλαυση ξεκινά:

  • Αλείψτε την σε ψωμί
  • Βουτήξτε φρούτα
  • Δημιουργήστε σοκολατάκια
  • Προσθέστε την σε κέικ
  • Γεμίστε κρέπες

Γιατί να την προτιμήσετε:

  • Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
  • Vegan και gluten-free
  • Εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή ⏱️
  • Οικονομική

Μία κουταλιά αρκεί για να γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

170 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
167 γρ Ηλιέλαιο
195 γρ Γάλα πλήρες
50 γρ Κακάο Σκόνη Άγλυκο
20 γρ Φουντούκια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε είναι ένα βάζο και ένα ραβδομπλέντερ όπου μέσα στο βάζο ρίχνουμε τη ζάχαρη το γάλα το ηλιέλαιο
το κακάο σε σκόνη και τα καβουρδισμένα φουντούκια
Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πολύς καλης ποιότητας κακάο χωρίς ζάχαρη
Χτυπάμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ έτσι όπως είναι μέσα στο βάζο και σε 20 δευτερόλεπτα είναι έτοιμη η πραλίνα
Θα δείτε απευθείας και σε χρόνο ρεκόρ ότι η πραλίνα μας έχει πήξει και έχει γίνει βελούδινη
Μπορεί να καταναλωθεί απευθείας και φυσικά διατηρείται στο ψυγείο για να σφίξει λιγάκι περισσότερο

Προηγούμενο άρθροΜακαρανόπιτα με φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΗ Απλούστερη Τούρτα του Κόσμου: Τούρτα Κατσαρόλας