Δύο Τσαγια που ενισχύουν την ανοσία καλύτερα το Χειμώνα

Το ανοσοποιητικό ενισχύεται από την υγιεινή διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και τον ποιοτικό ύπνο και αυτά τα δύο ποτά είναι επίσης ο τρόπος που μπορούν να υποστηρίξουν την άμυνα του οργανισμού.

Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι πριν τον ύπνο καταπραΰνει και προετοιμάζει το σώμα για ύπνο.
Επιπλέον, το τσάι που παρασκευάζεται από ορισμένα φυτά ενισχύει την ανοσία, η οποία μπορεί να κλονιστεί ιδιαίτερα το φθινόπωρο-χειμώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιώσεις είναι πολυάριθμες, έτσι συχνά παλεύουμε με βήχα, κρυολόγημα και πυρετό.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ισχυρό το ανοσοποιητικό μας. Είναι ήδη γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή,
η τακτική σωματική δραστηριότητα και ο επαρκής ύπνος είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία του οργανισμού και τα τσάγια μπορούν μόνο να βοηθήσουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τσάγια από ρίζα γλυκόριζας και κουρκουμά είναι εξαιρετικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Τσάι ρίζας γλυκόριζας

Το τσάι ρίζας γλυκόριζας χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και χρόνια για την ανακούφιση του βήχα, την αποκατάσταση του ήπατος και τη μείωση των προβλημάτων στο στομάχι. Λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχει η ρίζα γλυκόριζας, το τσάι έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης ανακουφίζει από κράμπες και πόνο. Το τσάι από ρίζα γλυκόριζας χρησιμοποιείται επίσης για μια σειρά από ιογενείς λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων των κρυολογημάτων και της γρίπης. Δεν συνιστάται σε περίπτωση κίρρωσης της ηπατικής και νεφρικής ανεπάρκειας, καθώς και σε περίπτωση μειωμένου επιπέδου καλίου στο αίμα.

Τσάι κουρκουμά

Λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων που έχει αυτό το μπαχαρικό στο σώμα, ονομάζεται «κίτρινος χρυσός». Μειώνει την υπέρταση, αποτρέπει την πήξη του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, γι’ αυτό χρησιμοποιείται συχνά ως βοήθημα για τον πονόλαιμο. Το τσάι με κουρκουμά μπορεί να παρασκευαστεί με χυμό μισού λεμονιού, λίγη κανέλα και μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Αυτό το ρόφημα ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε ορισμένες καλλιέργειες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

Πηγή: Beautiful&Happy

Αυτό είναι ένα Μαγειρικό ιστολόγιο σχετικά με συνταγές στο σπίτι. Δεν υποκαθιστά έναν ειδικό. Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας.

Προηγούμενο άρθροMπακλαβαδάκια γιαννιώτικα βουτυράτα με αγελαδινό βούτυρο
Επόμενο άρθροΦανταστική Κιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο