Σκορδάτες Πατάτες

Δείτε Επίσης Οι πιο Τραγανές και Πικάντικες Πατάτες Φούρνου | Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…

Υλικά

4 πατάτες
1 κεφάλι σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

Οδηγίες

Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε σφήνες. Ανακετέψτε τις πατάτες με 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί σε ένα στρώμα.
Κόψτε το πανω μέρος από 1 κεφαλι σκόρδο και βαλτε το σε ένα κομμάτι φύλλο αλουμινίου.
Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε παντού με το λάδι. Τυλίξτε το σκόρδο με το αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ίδιο ταψί.


Ψήνουμε τις πατάτες για 25 λεπτά και τις ανακατεύουμε . Ψήνουμε άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανοίξτε το φύλλο αλουμινίου και δείτε το σκόρδο, είναι μαλακό και όμορφο πορτοκαλί χρώμα. Πιέστε να βγουν οι σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ. Αφαιρέστε οποιαδήποτε φλούδα που μπορεί να έχει πέσει. Λιώστε με ένα κουτάλι το μαλακό σκόρδο σε μια πάστα.

 
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πουρέ σκόρδο και ανακατεύουμε στο βούτυρο. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι ρίξτε τη σάλτσα σκόρδου πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.

Αν θέλετε ένα πλήρες γεύμα, ψήστε ταυτόχρονα με τις πατάτες ή πάρτε ένα κοτόπουλο

 και θα γευματίσετε σε λιγότερο από μία ώρα.

Δείτε Επίσης Οι πιο Τραγανές και Πικάντικες Πατάτες Φούρνου | Σουφλέ πατάτας στον φούρνο…

 

Καλή Όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και λαχανικά!!!
Επόμενο άρθροΜην χάσετε μία γρήγορη πίτα με απλά υλικά