Δείτε Επίσης: Καλοκαιρινό Τουρλού Τουρλού | Λαχταριστές Μελιτζάνες Ογκρατεν

Τούρλου

Συστατικά

Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένα καρότα
3 έως 4 κόκκινες πιπεριές κέρατο
2 κολοκυθάκια σε φέτες
3-4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Μελιτζάνες (τριμμένες ή ψιλοκομμένες)
3 έως 4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
Μαϊντανός
Ρίγανη
Αλατοπίπερο
Ψιλοκομμένο κουνουπίδι
1 μεγάλο κουτάκι με ντομάτες σε κύβους (κονκασε)
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
3 κουταλιές ζάχαρη
200γρ Φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Τηγανίστε τα κρεμμύδια σας με ελαιόλαδο στο φούρνο. Στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέστε στη συνέχεια κάθε άλλο λαχανικό σταδιακά και τις πατατες. Βάλτε το σκόρδο και τα βότανα σας στο τέλος και επιπλέον ελαιόλαδο και το κρασί. Ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Τρυπήστε με το πιρούνι το αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στο φούρνο. Χρειαζόμαστε 1 1/2- 2 τουλαχιστον ώρες ψήσιμο στους 200 βαθμούς αέρα. Μετά από μια ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ελέγχουμε δοκιμάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλη μια ώρα ταράζοντας όμως τώρα το φαγητό που και που ελαφρά, και αν πρέπει σκεπάζουμε.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό βάζουμε τους κύβους τη φέτα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Το φαγητό το τρώμε μετά από 10-15 λεπτά αφού βγει από το φούρνο.

Σερβίρετε με ψωμί / τυρί και ελιές

Δείτε Επίσης: Καλοκαιρινό Τουρλού Τουρλού | Λαχταριστές Μελιτζάνες Ογκρατεν

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροNutella Cheesecake
Επόμενο άρθροΜιλφέιγ το πιο ωραίο γλυκό