Τραγανές και Πικάντικες Πατάτες Φούρνου

Δείτε Επίσης: Πατάτες γεμιστές με κιμά | Κοτόπουλο με πατάτες και κάρυ

Υλικά

Ένα κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και βρασμένες, σε νερό με αλάτι μόνο 6 λεπτά
Τα μπαχαρικά σε αυτό:
ελαιόλαδο
άλας
Τα μπαχαρικά:
τριμμένο μαύρο πιπέρι
Γλυκιά κόκκινη πάπρικα
Λίγο τσίλι
Σκόνη σκόρδου
Θυμάρι, ρίγανη τριμμένα
Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο,μαυρο πιπέρι,τσίλι,αλάτι,σκόρδο,θυμάρι και ρίγανη
2. Στραγγίζουμε κα ρίχνουμε τις μερικώς βρασμένες πατάτες στολ μπολ με το λάδι
3. Ανακατευουμε με τα χέρια να καλυφθούν πολύ καλα οι πατατες με το μείγμα.
4. Ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατευουμε πάλι.
5. Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ταψακι και ρίχνουμε τις πατάτες
6. Ανακατεύω καλά και ψήνω τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60’.  Στα μισά του χρόνου, αφαιρώ τις πατάτες από το φούρνο και τις ανακατεύω.
Σερβίρω τις πατάτες από το φούρνο όσο ακόμα είναι ζεστές. Καλή απόλαυση!

Δείτε Επίσης: Πατάτες γεμιστές με κιμά | Κοτόπουλο με πατάτες και κάρυ

Καλή Ορεξη

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι με παγωμένη μπανάνα…σαν Παγωτό
Επόμενο άρθροΚεμπάπ Ανατολίτικο