Μπριζόλα με σκορδάτες πατάτες 

Συστατικά

2-4 μπριζόλες χτυπημένες λεπτές
Αλάτι και πιπέρι
σκόνη σκόρδου για γεύση
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1- 1.5 κγρ πατάτες, κομμένες
2-6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, αρκετά μαλακό για να πολτοποιηθεί με ένα πιρούνι μία κουταλιά της σούπας ανά μπριζόλα, συν δύο κουταλιές της σούπας για τις πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και την ριγανη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόψτε τις μπιζόλες σε κομματάκια, καρυκεύστε γενναιόδωρα με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και ανακατέψτε
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με λάδι. Σοτάρουμε το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σπρώξτε τις πατάτες στη μία πλευρά του τηγανιού και επιστρέψτε τις μπριζόλες στην άλλη πλευρά του τηγανιού.
Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρεας στην προτίμησή σας.
Αμέσως μετά την απομάκρυνση από το φούρνο, τοποθετήστε μια-δυο κουταλιά από το βούτυρο σκόρδου στο κρεας και το υπόλοιπο στις πατάτες και αφήστε το να λιώσει πάνω από το φαγητό
πριν ανακατέψετε τις πατάτες να αλειφτούν με βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένο θυμάρι και μαϊντανό πριν σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ με αραβικές πίτες!!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλου σε κομματάκια με μανιτάρια a la creme