Ψωμί με τυρί και μυρωδικά.

Ασυνήθιστα νόστιμο και μυρωδάτο ψωμί με τυρί και μυρωδικά.
Αέρινη, αφράτη ζύμη, τραγανή κρούστα, τυρί, μυρωδικά – είναι πολύ νόστιμο. Προετοιμασία είναι απλή και εύκολη. Προσπαθήστε να το φτιάξετε και πιστεύω ότι όλοι θα το λατρεψουν

Υλικά:

Ζύμη:

Αλεύρι 280-300 g (+/-)
Γάλα 180 ml
Μαγιά φρέσκια 15 g (ξηρή 5 g)
Ζάχαρη 10 γρ
Αλάτι 5 γρ
Φυτικό λάδι 20 γρ

Γέμιση:

Τυρί κιτρινο 200-250 γρ. (κομμένο σε κύβους)

Επάλλειψη:

Βούτυρο 30 γρ μαλακό!
Σκόρδο 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Κρόκος 1 αυγού
Ανακατέψτε τα πάντα, προσθέστε ψιλοκομμένα χόρτα αν θέλετε.

Μαγείρεμα:

Διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη σε χλιαρό γάλα, βάζουμε σε φωτιά, αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει αφρός.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγια, το λάδι. Ζυμώνουμε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Στρογγυλεύετε τη ζύμη, βάζετε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζετε με μεμβράνη, αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ζυμώνουμε με το χέρι μας την φουσκωμένη ζύμη και την απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα
Κάνουμε τομές με ένα μαχαίρι, αλείφουμε γενναιόδωρα, βάζουμε τυρί, κόβουμε σε κύβους, στις εσοχές.

Καλύψτε το ψωμί με μια μεμβράνη, Αφηστε το μιση ώρα.
Ψήνουμε στους 190 γρ για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ανάλογα το φούρνο σας.

Καλή όρεξη 😋

ΠΗΓΗ: hozyayika_znaet

Προηγούμενο άρθροΣταμναγκάθι αγριόχορτο που κάνει καλό στο συκώτι, καρδιά, στομάχι, δέρμα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτες με πραγματική ζύμη Κουρού