Μαλακά φοντάν με σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και αλατισμένα φιστίκια.

Τα φοντάν είναι πολύ απλά γλυκά σοκολάτας που μπορούν να παρασκευαστούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με λίγα μόνο υλικά.
Αυτές οι σοκολάτες είναι μια πραγματικά νόστιμη απόλαυση, η αντίθεση μεταξύ της σοκολάτας και του αλατιού των φιστικιών θα σας καταπλήξει, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση σε αυτά τα γλυκά.

Αυτά τα φοντάν σοκολάτας δεν είναι απλά ένα συνηθισμένο γλυκό. Είναι μια εμπειρία γεμάτη πλούσιες γεύσεις και υφές που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις.

Από την πρώτη μπουκιά, η βελούδινη σοκολάτα αγκαλιάζει τον ουρανίσκο σας, αφήνοντας μια ζεστή και γλυκιά αίσθηση.

Στη συνέχεια, η κρεμώδης γέμιση φυστικοβούτυρου έρχεται να δώσει μια πινελιά αλμυρής νοστιμιάς, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη αντίθεση γεύσεων.

Τέλος, τα τραγανά αλατισμένα φιστίκια προσθέτουν μια ωραία υφή και μια έξτρα πινελιά αλμυρότητας που απογειώνει το σύνολο.

Συστατικά:

80 γρ λευκή σοκολάτα
5 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
100 γρ ζαχαρουχο γάλα
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
50 γρ σοκολάτα γάλακτος
30 γρ βούτυρο
170 γρ ζαχαρουχο γάλα
100 γρ αλατισμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε στρώνοντας ένα ταψί 15×15 με χαρτί ψησίματος.
Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και 100 γραμμάρια ζαχαρουχο γάλα, ανακατέψτε τα όλα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ώστε να έχει ομοιόμορφο ύψος. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει το μείγμα.

Για τη δεύτερη στρώση, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα, ανακατεύουμε όλα γρήγορα, ρίχνουμε το μείγμα στην προηγούμενη στρώση και τα ισιώνουμε καλά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια στρώση αλατισμένα φιστίκια και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον έξι ώρες.
Μετά την περίοδο ανάπαυσης κόβουμε το γλυκό σε κύβους και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Katia la curiosita’ in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπανανόπιτα με φυστικόβουτυρο

Μπανανόπιτα

Συνταγή:

(Για την βάση)
26 μπισκότα βουτύρου ή τύπου digestive
4 κουταλιές της σούπας. βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση:
2 μπανάνες, τεμαχισμένες
2 φλυτζάνια γάλα ( ζαχαρούχο)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουτ. βανίλια
¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να θρυμματίσουμε τα μπισκότα και να τα ενώσουμε με το βούτυρο. Τα πιέζουμε στο ταψάκι μας για να φτιάξουμε την βάση. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα.. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ξεκινάμε να χτυπάμε το μείγμα είτε με το χέρι είτε με το μίξερ. Μετά από λίγο προσθέτουμε στο μείγμα το φυστικοβούτυρο και το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να χτυπάμε.. Η σειρά είναι η εξής.. Βάση- μπανάνες σε ροδέλες- ζαχαρούχο γάλα- μείγμα με φυστικοβούτυρο – σιρόπι σοκολάτας..


Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες..
Είναι τέλειο… Δοκιμάστε το!!!
(photos @http://www.thebellevieblog.com/)

ΠΗΓΗ: Ελένη ♥♥

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό σκορδόψωμο γεμιστό με λιωμένα τυριά και μυρωδικά!
Επόμενο άρθροΜίνι Τσουρεκάκια με Αμυγδαλωτή Κρέμα: Ιδανικά για Κάθε Περίσταση