Γραβιέρα Νάξου Σαγανάκι

Η Γραβιέρα Νάξου είναι ένα τυρί που εμπνέει τη φαντασία κάθε σεφ. Το Σαγανάκι είναι η πιο απλή και κλασική μορφή να την δοκιμάσετε.
Με την πλούσια γεύση και την ποιότητά της, ταιριάζει απόλυτα με μεσογειακά και άλλα πιάτα.
Έχει τη “δύναμη” να εναρμονίζεται όχι μόνο με τα ζυμαρικά, αλλά και με τα πλούσια αρωματικά λαχανικά που η γη της Νάξου προσφέρει απλόχερα, δίνοντας πάντα ένα εκρηκτικό γευστικό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστούμε:

Ένα κομμάτι γραβιέρα (πάχους 2 – 2,5 εκ.)
1 αυγό
φρυγανιά τριμμένη
λίγο αρσενικό τυρί τριμμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα
Μαυρο Σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε το κομμάτι της γραβιέρας, το περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά που προηγουμένως την έχουμε αναμείξει με το τριμμένο αρσενικό και το πιπέρι. Αφού έχει κάψει το λάδι, τηγανίζουμε και από τις δυο όψεις μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό, με λεμόνι και λιγο μαυρο σουσάμι.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το naxostimes

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια σέλινο με μπέικον και πιπεριές
Επόμενο άρθροΧοιρινή Μπριζόλα με ψητά λαχανικά