Χαλβάς Φαρσάλων

Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την περιοχή των Φαρσάλων στην Ελλάδα. Παρασκευάζεται με συστατικά όπως το μέλι, ζάχαρη και αμύγδαλα. Έχει μια πλούσια και κρεμώδη υφή, με γεύση που συνδυάζει τη γλυκύτητα του μελιού με την τραγανότητα του αμύγδαλου. Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο που μπορεί να τον απολαυσετε μόνο του ή να συνοδεύσει έναν καφέ ή τσάι. Είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε αν είστε λάτρης των παραδοσιακών ελληνικών γλυκών.

Υλικά

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
2 φλυτζάνες του τσαγιού κορν φλάουρ
3 φλυτζάνες ζάχαρη
4 φλυτζάνες νερό
1 φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξασπρίζουμε και Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα!!! Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, κορν φλάουρ, ζάχαρη, νερό και τα ανακατεύουμε καλά με τον
αυγοδάρτη!! Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μια φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη με λίγο αλάτι την αφήνουμε να λιώσει και να πάρει το
χρώμα του μελιού!!! Όταν λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και με προσοχή ρίχνουμε το περιεχόμενο του
μπολ.!! Το μείγμα θα πετρώσει.!! Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στην φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και να στεγνώσει
από τα υγρά ο χαλβάς!!! Γυρίζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε με λίγη
ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει επάνω λίγη κρούστα.!! Περίπου δέκα λεπτά!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και καλή μας απόλαυση.!!

 Χαλβάς Φαρσάλων
smart

Καλό απόγευμα.!!

Η Εκτέλεση είναι της Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χαλβάς Φαρσάλων με λάδι !!!

Υλικα

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
2 κούπες νισεστές ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Αλλο πράγμα η γεύση του ..καλύτερος κι από του εμπορίου !!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστές.Τα αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.
Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρύνει  το χρώμα της.Προσθέτω το μείγμα με το νισεστές και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Προσθέτω και τα αμύγδαλα.
Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!

 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή  είδα και έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου-οι λιχουδιές τις Σόφης

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Ογκρατέν με λάζανια