Υγρό κεικ καρύδας με σαντιγί

Υλικά

4 αυγά
1 κούπα 200ml ζάχαρη
200 ml γάλα
100 μλ λάδι
100 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

για το μειγμα γάλακτος
400 ml γάλα σε ένα μπολάκι
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7- 8 σταγόνες εσανσ με άρωμα πορτοκαλιού

Σαντιγύ
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά μαζί με μία κούπα ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως ότου ασπρίσει το μείγμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το λαδι ξαναχτυπάμε εφόσον ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτω την καρύδα τριμμένη 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ξαναχτυπάμε με το μίξερ του διαλυθρών τα υλικά
Μετα προσθέτουμε επιπλέον τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και το αδειάζομαι το μείγμα μας σε πυρεξ 30×20 εκατοστά
Ψήνομαι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Ετοιμαζουμε το μειγμα γάκτος ρίχνοντας τα 400 ml γάλα σε ένα μπολάκι 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη και εσανς με άρωμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στη συνέχεια με ένα πιρούνι ή ένα καλαμάκι
κάνουμε τρύπες πάνω στο κέικ το μουσκεύουμε το μείγμα με το μειγμα κρύου γάλακτος ρίχνουμε περίπου 4-5 κουταλες για να μουλιάσει καλά
Το αφήνουμε να κρυώσει το ψυγείο για δύο ώρες όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το διακοσμού με σαντιγύ.
Κόβουμε σε κομμάτια και κάθε κομμάτι του πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου

για την σαντιγύ
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Καρύδας με κρέμα

Κέικ Καρύδας με κρέμα

Υλικά:

Αυγά 4 τεμ.
μια πρέζα αλάτι.
ζάχαρη 100 γρ., προσθέτουμε σταδιακά.
Αλεύρι 100 γρ
Μαγιά σε σκόνη 7 γρ.
ζάχαρη βανίλια 7 γρ.
Βούτυρο 40 γρ, λιωμένο.
Νιφάδες καρύδας 30 γρ

Αυγά 2 τεμ.
ζάχαρη 100 γρ
κορν φλαουερ 40 γρ.
γάλα 500 ml.
Λευκή σοκολάτα 70 γρ.
βούτυρο 70 γρ.
μπανάνα 1 τεμ.
Ρούμι 1 κ.γ.
Απολαύστε το γεύμα σας 💖

Εκτελεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε τα 4 αυγά αλατίζουμε και χτυπάμε με ένα μίξερ στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης
συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου ασπρίσει το μείγμα του κεικ
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι μαζί με τη Μάγια και τη βανίλια ζάχαρης σταδιακα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά
Μετά προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε και 30 gr καρύδας και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα αποσπώμενη τσέρκι 20 εκατοστών την οποία έχουμε βουτυρώσει και την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και στη βάση και στα πλαϊνά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σπάμε 2 αυγά ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε με ένα σύρμα έως ότου διαλυθούν
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ρίχνουμε και το γάλα ανακατεύουμε πάλι και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και πλέον αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει και να κάνει φουσκάλες
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει στη συνέχεια ρίχνουμε και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και αυτή
Αδειάζουμε την κρέμα μας μέσα σε ένα μπολ τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται της της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει

Αφαιρούμε το κέικ μας από το τσέρκι βγάζουμε τη λαδόκολλα και το γυρίζουμε ανάποδα και το κόβουμε οριζόντια στα δύο Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες αφήνουμε στην άκρη
Ρίχνουμε μία κουταλιά ρούμι μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να κρεμώσει πάλι βγάζουμε δυο-τρεις κουταλιές από την κρέμα σε ένα μπολάκι για να την κρατήσουμε για από πάνω από το κέικ.
Την υπόλοιπη τη στρώνουμε πάνω από το πρώτο μισό από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες τις ροδέλες στη συνέχεια πάλι κρέμα πάνω από τις μπανάνες και σκεπάζουμε με το άλλο μισό του κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Οταν το βγάλουμε με την κρέμα που κρατήσαμε το αλείφουμε όλο το κέικ γύρω γύρω και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και το κέικ μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαλιτσούνια με τυριά
Επόμενο άρθροΠάστες Κασετίνα: Αναβιώνοντας ένα αγαπημένο γλυκό